22 °C Budapest
Ez a legújabb átverés: bolti eladókat vett célba a csaló

Ez a legújabb átverés: bolti eladókat vett célba a csaló

MTI
2015. szeptember 21. 12:16

Vádat emeltek egy 39 éves férfival szemben, aki több mint 120 fővárosi és vidéki üzletben csalt ki az eladóktól pénzt arra hivatkozva, hogy a főnökükkel előre megbeszéltek szerint elvinne pénzt könyvelésért vagy bérleti díjként - közölte a Fővárosi Főügyészség vezetője hétfőn.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a 39 éves férfi 2010 októbere és 2014 áprilisa között Budapesten, illetve vidéken összesen 122 ember sérelmére követett el csalást.

A férfi módszere az volt, hogy bement különböző üzletekbe, ahol közölte az eladókkal, hogy a főnökkel előre megbeszéltek szerint elvinné a szerelésért vagy könyvelésért neki járó összeget vagy bérleti díjat. Ezután úgy tett, mintha az üzletvezetővel beszélne telefonon annak érdekében, hogy a boltban dolgozók bizalmát megerősítse.

Az alkalmazottak a kért összeget - jellemzően 50 ezer forint körüli készpénzt - szinte kivétel nélkül átadták a férfinak, aki a még nagyobb hitelesség érdekében több helyen hátrahagyott egy állítása szerint könyvelési adatokat tartalmazó DVD-t. A Budapesti II. és III. kerületi ügyészség csalás miatt emelt vádat a férfival szemben, aki jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

NEKED AJÁNLJUK
Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?