27 °C Budapest

Öngyilkos lett a lottómilliárdos: ez vár a szerencsésekre?

2015. május 30. 20:05

A 22. játékhéten valaki megnyerte az Ötöslottót, így elkelt minden idők második legnagyobb nyereménye, 5 049 127 895 forint. Nagy teher lesz ez a nyertesnek, jól meg kell majd fontolni, mihez kezd a pénzzel.

Ezen a héten eltalálták azt az 5 számot, ami rögtön a milliárdosok közé röpítette a szerencsés játékost:

18; 55; 56; 83; 90

A 22. heti nyereményekhez KATTINTS IDE!

A jelenlegi főnyeremény összege a tavalyi év 37. hete, azaz szeptember óta halmozódott, ezzel minden idők második legnagyobb nyereményét, több mint 5 milliárdot vehet majd át a mai nyertes. Az újdonsült milliárdossal most biztos madarat lehetne fogatni, azonban egy ekkora összeg hatalmas teher is tud lenni.

Sokan azt gondolják, csak pénz kell ahhoz, hogy boldogok legyen. Akkor kerül minden a helyére az életükben, akkor dőlhetnek hátra, ha megvan a nagy ház, az új autó, a drága holmik. De sok lottónyertes példája mutatja, nem feltétlenül csak erre van szükség a jólétünkhöz.

Jó példa erre annak a walesi nőnek a története, aki vonat elé vetette magát néhány évvel ezelőtt.

Az emberek azt gondolják, folyamatosan boldognak kéne lennem, mivel megnyertem a lottót. De pénzen nem vehetsz egészséget és boldogságot

- mondta a súlyos depresszióval küzdő nő, mielőtt öngyilkos lett.

Pszichológusok, szociológusok, boldogságkutatók és pénzügyi szakemberek egyaránt régóta tanulmányozzák, milyen hatással lehet valakire a váratlan gazdagság. Az interneten számos esetleírást találhatunk, ezek általában pontosan arra világítanak rá, hogy hiába a vagyon, végeredményben egyáltalán nem hoz boldogságot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szakemberek többsége azon a véleményen van, hogy a hirtelen jött gazdagság nemhogy nem teszi boldoggá azt, akinek az ölébe hullik, hanem éppen hogy tönkreteszi az életét.

Magyarországon a külföldi példákkal ellentétben legtöbb esetben nem lát napvilágot, ki viszi haza a lottóötöst. Az pedig, hogy valaki bujkálni kényszerül, csak nehezebben feldolgozhatóvá teszi ezt a lelkileg is megterhelő helyzetet. Az amerikai felmérések azt mutatják, hogy a lottónyertesek többségénél alig telt el egy év, és az érintettek már semmivel sem érezték magukat boldogabbnak és szerencsésebbnek, mint a nyeremény előtt, sőt, olyan is akadt, aki boldogtalanabb lett, mert már nem lelte kedvét azokban az egyszerű tevékenységekben (egy jó vacsora, barátok, tévézés, kert stb.), amelyek addig örömet szereztek neki.

Fontos a jó befektetés

Amellett, hogy a lottónyertesnek meg kell küzdenie ezekkel a lelki nehézségekkel, bármily meglepő, de pénzügyileg sem lesz könnyű helyzetben. Ha valaki megszokta, hogy rendszeresen érkező jövedelemből él, általában képtelen előrelátón beosztani az egyszeri nagy összeget, ezért érdemes nagyon tudatosan beosztani, befektetni a nyereményt.

Ilyen hatalmas pénz esetén a bankoknál egyértelműen privátbanki szolgáltatáshoz juthat a nyertes, még akkor is, ha az összeget (a Pénzcentrum és a Szerencsejáték Zrt. tanácsát megfogadva) több helyre utaltatja.

A privátbanki szolgáltatások során egyébként széleskörű befektetéseket kínálnak nekünk a személyes privátbankárok, így extra hozamhoz juthatunk. A privátbanki kamatok magasabbak azoknál a kamatoknál, amiket az átlagemberek kapnak bankjuktól, mert a privátbankárok messze nem csak bankbetétekben gondolkoznak, hanem kötvényekbe, befektetési alapokba, részvényekbe, ingatlanokba teszik vagyonunkat.

Természetesen állampapírokban is gondolkodhatunk, hiszen ezek is biztonságos megtakarítási formának tekinthetőek. Ezek közül a két lakossági államkötvénnyel érdemes kalkulálni, azok magas hozama miatt, a Prémium Magyar Államkötvénnyel (PMÁK) és a Bónusz Magyar Államkötvénnyel (BMÁK).

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM