-2 °C Budapest

Fogadjunk, hogy ezt nem tudtad az Ötöslottóról

2015. május 30. 07:00

Kíváncsi vagy, melyik az az öt szám, amelyeket a legtöbbször húzták ki? Érdekel, miért érdemes a 31 feletti számokkal játszani? Tudni akarod, mennyibe kerülne, ha mindenképp nyerni szeretnél? 12 érdekes tény az Ötöslottóról.

A Pénzcentrum ezen a héten is élőben közvetítette az Ötöslottó sorsolását. ELkelt minden idők második legnagyob nyereménye, KATTINTS a számokért!

1. 1957-es indulása óta összesen 15 190 nyerőszámot sorsoltak ki az Ötöslottón.

2. A leggyakrabban kisorsolt nyerőszám jelenleg a 3-as, a 29-es és a 75-ös; összesen 196-szor húzták ki mindhárom számot az Ötöslottó történetében.

3. Ha valaki a játék történetében leggyakrabban kisorsolt 5 nyerőszámmal játszana ezen a héten, akkor a 3-as, 29-es és 75-ös mellett még a 193-szor kisorsolt 66-ost, illetve a 192-szer kisorsolt 77-est kell megjelölnie egy játékmezőn.

4. A statisztikák szerint a játékosok legkedveltebb szisztémája az, hogy saját, illetve szeretteik születésnapjait, évfordulóit játsszák meg. De sokan játszanak az 1-2-3-4-5 számsorozattal, illetve a geometria formák is hódítanak.

5. Mérő László matematikus szerint sok játékos próbálkozik az 1 és 12, valamint az 1 és 31 közötti számokkal. Ezek a tizenkét hónapot és a hónap napjait jelölik: akár egy születésnapot, egy évfordulót vagy más emlékezetes dátumot. Ezért lehet megfontolandó taktika a 31 feletti számokat behúzni, ahová a hónapok és a napok már nem "érnek el". Így ha nyerünk, kisebb eséllyel kell osztozni a pénzen.

6. Az Ötöslottó történetében a valaha volt legnagyobb főnyeremény 5 milliárd 93 millió forint volt; ezt 2003 48. játékhetében húzta be egy szerencsés játékos.

7. A 2003-ban kisorsolt 5 milliárd 93 millió forintos rekordnyeremény 2015-ös árakon számolva 8 milliárd 184 millió forintot érne (részletek ITT).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

8. Az első főnyeremény 529 ezer forint volt az Ötöslottón.

9. Sokáig a pénz mellett tárgynyereményeket is sorsoltak az Ötöslottón: 505 darab öröklakás, 590 darab gépkocsi, 224 darab családi ház és üdülő mellett gazdára talált 2112 motorkerékpár, 5531 mosógép, 19 045 televíziókészülék, valamint többezer bútor- és egyéb vásárlási utalvány is.

10. 1957-es indulásakor egy lottósorsjegy ára még 3,30 forint volt; ma 225 forintot kérnek egy alapjátékért.

11. Ha valaki biztosra akar menni, és az összes számkombinációt meg akarja játszani, akkor 43 949 268 alapjátékot kell feladnia; ehhez mai áron számolva több mint 9 milliárd 888,5 millió forint kellene.

12. Ennyi szelvényt még egyetlen héten sem küldtek játékba, az eddigi legnagyobb heti forgalom 21 148 405 darab volt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem