Így kereshetsz te is milliókat, ha a neten adod el megunt cuccaidat

Így kereshetsz te is milliókat, ha a neten adod el megunt cuccaidat

2015. május 22. 05:50

Utánajártunk milyen örült dolgok találtak már gazdára az interneten: a listában szerepel használt zsebkendő, dedikált képeslap, de döglött légy is. Akár milliókat is kereshetünk egy jó ötlettel, érdemes résen lenni.

Ma már egyszerűen eladhatjuk megunt dolgaikat az interneten, azonban fontos az, hogy jó képet készítsünk a termékről és próbáljuk meg az árat is reálisan belőni. Ellenben az aukciós oldalakon könnyedén belefuthatunk néhány különleges esetbe, amikor bizonyos dolgok irreálisan drágán kelnek el. A Pénzcentrum ezúttal annak járt utána, mik azok a tárgyak, amiket így sikerült eladni és persze hogy mennyiért. Több aukciós oldalt is megkerestünk, ezúttal a Vatera volt segítségünkre, így azt mutatjuk, itt milyen érdekességek találtak már gazdára:

1. SP eldobott zsebkendője

Aukció ideje: 2011. november
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 10 000 Ft

2. Budapesti Vidámpark Szellemvasút felirata

Aukció ideje: 2014. október
Végső ár: 119 000 Ft

3. Dedikált Kiss gitár

Aukció ideje: 2009. ősz
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 255 100 Ft

4. Aranycsapat játékosai által dedikált képeslap

Az Aranycsapat játékosai által dedikált eredeti londoni képeslap 1953-ból, illetve az Aranycsapat élő legendái által aláírt, bekeretezett lap 1996-ból. A postai bélyegző tanúsága szerint a képeslapot az Aranycsapat Wembley Stadionbeli, az évszázad mérkőzéseként számontartott 6:3-as győzelmét követően két nappal adták fel.

Végső ár: 1 250 000 Ft

5. Cadillac Fleetwood Brougham 1979 Veterán

Aukció ideje: 2010. március
Végső ár: 2 010 000 Ft

6. Komplett álomesküvő 1 Ft-tól

Az online piactéren a licit tétje egy komplett esküvő volt, annak minden fontos kellékével. Két hétig feszülhettek egymásnak a mindenre elszánt jegyesek a prémiumkategóriás menyegzőért, 16 ezren érdeklődtek a nem mindennapi lehetőség iránt.

Aukció ideje: 2014. április
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 2 115 000 Ft

7. Az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz

Az első hazai, Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B 200 BlueEFFICIENCY autó került árverésre. Az aukció több mint 41 ezer érdeklődőt vonzott a három hét alatt, és összesen 374 ajánlat érkezett.

Aukció ideje: 2012. április
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: 20 110 000 Ft

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

8. Családi ház, Bp, 15.kerület

Luxus családi ház
Aukció ideje: 2010. november
Ár: 95 000 000 Ft

9. Élettelen légy test

Eladó a képen látható sérült légytest! Nemrégen bukkant elő valamely zeg-zugból a lakásban. Sajnos viseltes állapotban van, teljesen ki van száradva, több lába is hiányzik. Megítélésem szerint tavalyi létforma lehetett, és a nemét sem tudom megállapítani.

- olvashattuk a hirdetés szövegében.

Aukció ideje: 2013. május
Kikiáltási ár: 1 Ft
Végső ár: nem valószerű (9,99 milliárd Ft)

Mire figyeljünk?

Amennyiben mi is szeretnénk eladni pár dolgot az interneten, akkor legyünk figyelmesek, adóznunk kell az ingó értékesítés szabályai szerint:

  • Ha egy évben nem keresünk többet eladott cuccainkon 200 ezer forintnál, akkor nincs adófizetési kötelezettségünk.
  • Ha 200 ezer forintnál többet keresünk az eladott dolgokon, akkor a határ feletti összeg után 16 százalékos adót kell fizetni.
  • Ilyenkor a teljes jövedelmet be kell vallani, de annak 16 százalékkal megállapított adóját csökkenteni kell 32 ezer forinttal.

KATTINTS! Ezzel keresnek százezreket a magyar háziasszonyok tavasszal

Egyre több időt töltünk online vásárlással

A magyarok 39 százaléka kevesebb időt szán az áruházi vásárlásra, és 43 százalékuk pedig arról számolt be, hogy több időt tölt online vásárlással, mint 5 évvel ezelőtt. 100-ból 67-en a kirakatok helyett kikapcsolódásként a webes ajánlatokat böngészik konkrét szándékok nélkül. A nézelődés folyamán egyre tájékozottabbak leszünk a lehetőségeket illetően, és sok esetben ez alapján kivárunk a vásárlással, várunk az akciós ajánlatokra, vagy éppen a kedvezményekre, s ha szembejön a lehetőség, élünk vele - derül ki a Cetelem Körkép friss adataiból.

Megnéztük közelebbről azt is, hogy milyen kategóriában érdemes leginkább hirdetést feladunk. Könyvvel és újsággal nem indulunk nagy esélyekkel, ugyanis ebben a kategóriában összesen 495 966 darab hirdetés található jelenleg az oldalon. Ám autóból és ruhából is 300 ezer felé rúg a hirdetések száma. Ellenben érdemes lehet próbálkoznunk háztartási kisgépekkel vagy hangszerekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?