21 °C Budapest

Egy darabig elfelejthetjük a külföldi online szerencsejátékot

MTI
2013. december 30. 09:02

Január 2-tól az adóhatóság blokkolhatja a külföldről működtetett online szerencsejáték oldalakat amennyiben azok nem felelnek meg a magyar rendelkezéseknek, egyelőre azonban nincs jogszabály, amelyhez igazodva a cégek valóban be tudnának jelentkezni a legális magyar működéshez - írja hétfői cikkében a Népszabadság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a lap kérdésére közölte: az üggyel kapcsolatos eljárási kötelezettséget január 2-tól utalják a hivatal feladatkörébe. A távszerencsejáték engedélyezésének végrehajtási rendeleti szintű részletszabályait még nem bocsátották ki, ezért az engedélyezés ténylegesen még el sem kezdődött, a hivatalhoz így megkeresések sem érkeztek nemzetközi társaságoktól.

A vonatkozó végrehajtási rendeletet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ugyan véleményezésre közzétette a kormány internetes oldalán, ám a jogszabály egyelőre nem lépett hatályba - írja az újság.

A lap által megkeresett, ám "az érzékeny helyzetre való tekintettel" név nélkül nyilatkozó nagy cégek képviselői úgy fogalmaztak, teljes mértékben etikátlannak és az uniós joggal ellentétesnek tartanák, ha úgy blokkolnák szolgáltatásuk elérését, hogy nincs lehetőség engedélyt szerezni.

A koncessziós díj egy játéktípusra távszerencsejáték-szervezési engedély esetén 102,4 millió forint 2014-re a jövő évi költségvetés szerint, ha több játéktípust szeretne működtetni egy szolgáltató, akkor azok mindegyikére külön-külön 102,4 milliót kell fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A játékadó 2014. évi központi költségvetési előirányzata 33 milliárd forint, amely 14 milliárddal elmarad a 2013. évi költségvetési évre előirányzott 47 milliárdtól. Az eltérés hátterében "az online szerencsejátékot üzemeltető vállalkozások piacon való megjelenésének késése, illetve a 2012 év végén bekövetkezett piaci átrendeződés - a pénznyerő automaták kaszinón kívüli üzemeltetésének tiltása áll" a dokumentum szerint - ismerteti az újság.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?