13 °C Budapest

Egy darabig elfelejthetjük a külföldi online szerencsejátékot

MTI
2013. december 30. 09:02

Január 2-tól az adóhatóság blokkolhatja a külföldről működtetett online szerencsejáték oldalakat amennyiben azok nem felelnek meg a magyar rendelkezéseknek, egyelőre azonban nincs jogszabály, amelyhez igazodva a cégek valóban be tudnának jelentkezni a legális magyar működéshez - írja hétfői cikkében a Népszabadság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a lap kérdésére közölte: az üggyel kapcsolatos eljárási kötelezettséget január 2-tól utalják a hivatal feladatkörébe. A távszerencsejáték engedélyezésének végrehajtási rendeleti szintű részletszabályait még nem bocsátották ki, ezért az engedélyezés ténylegesen még el sem kezdődött, a hivatalhoz így megkeresések sem érkeztek nemzetközi társaságoktól.

A vonatkozó végrehajtási rendeletet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ugyan véleményezésre közzétette a kormány internetes oldalán, ám a jogszabály egyelőre nem lépett hatályba - írja az újság.

A lap által megkeresett, ám "az érzékeny helyzetre való tekintettel" név nélkül nyilatkozó nagy cégek képviselői úgy fogalmaztak, teljes mértékben etikátlannak és az uniós joggal ellentétesnek tartanák, ha úgy blokkolnák szolgáltatásuk elérését, hogy nincs lehetőség engedélyt szerezni.

A koncessziós díj egy játéktípusra távszerencsejáték-szervezési engedély esetén 102,4 millió forint 2014-re a jövő évi költségvetés szerint, ha több játéktípust szeretne működtetni egy szolgáltató, akkor azok mindegyikére külön-külön 102,4 milliót kell fizetni.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A játékadó 2014. évi központi költségvetési előirányzata 33 milliárd forint, amely 14 milliárddal elmarad a 2013. évi költségvetési évre előirányzott 47 milliárdtól. Az eltérés hátterében "az online szerencsejátékot üzemeltető vállalkozások piacon való megjelenésének késése, illetve a 2012 év végén bekövetkezett piaci átrendeződés - a pénznyerő automaták kaszinón kívüli üzemeltetésének tiltása áll" a dokumentum szerint - ismerteti az újság.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?