19 °C Budapest

Ő nyert 3 milliárdot az Ötöslottón: tovább dolgozik, nem ad senkinek

2013. november 23. 07:01

Nem mond fel a munkahelyén, és csak szükség szerint osztogat nyereményéből a legújabb magyar lottómilliárdos - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába jutott "Nagynyertes kérdőívből". A szerencsés még szeptemberben vitte el az Ötöslottó 3 milliárd forintos főnyereményét. Exkluzív részletek.

2013 38. hetében egyetlen szerencsés játékos megütötte a 3 087 029 290 forintot érő főnyereményt az Ötöslottón. A mai napig viszont csak annyit lehetett tudni az újdonsült milliárdosról, hogy nem gépi játékot választott, hanem saját számokkal játszott; illetve valahol Kelet-Magyarországon adta fel nyertes szelvényét.

A Pénzcentrum.hu azonban megszerezte az eddig szigorúan őrzött, ún. "Nagynyertes kérdőívet". Sokan nem tudják, ez az a rövid interjú, melyet a nyeremény átvételekor, a legnagyobb titokban készít el a telitalálatos szelvény tulajdonosával a Szerencsejáték Zrt. (az interjú természetesen önkéntes, sokan nem is, vagy csak nagyon röviden szoktak válaszolni a kérdésekre - a szerk). A legutóbbi nyertes válaszaiból azonban - azzal együtt, hogy a nyertes semmilyen feltételekkel nem kívánt nyilvánosság elé állni - rengeteg személyes információt tudhattunk meg Magyarország legfrissebb milliárdosáról.

Kiderült többek között, hogy a többnyire fix számokkal játszó, kelet-magyarországi játékos régi motoros az Ötöslottón. 20 év játék után sikerült behúznia a jackpotot, eddig még egyetlen nagyobb nyereménye sem volt. Ráadásul a kérdőívből azt is megtudtuk, más szerencse-, lottójátékban rendszeresen nem is szokott részt venni.

Nyilatkozata szerint családtagjai már tudják, mekkora szerencse is érte, ennek ellenére nem, illetve csak szükség szerint tervezi, hogy valakinek ad majd a hatalmas nyereményből. Mint mondta, természetesen vannak tervei, de pontosan még nem tudja, mire költ. Néhány dolgot azonban elárult: először jótékony célra fordít, de csakis személyes meggyőződés alapján; illetve gondolkozik továbbképzésen, önfejlesztésen is.

Bár a nyertes élete - 3 milliárddal a zsebében - mindenképp megváltozik, ő azonban még azt sem tervezi, hogy felmond munkahelyén. Mint mondta, nemhogy Magyarországot nem hagyja el, de még a lakhelyéről sem kíván elköltözni.

Bár bízik abban is, hogy a hatalmas nyeremény nem változtatja meg emberi (családi, baráti) kapcsolatait, azonban tart attól, hogy személyisége negatív irányba változik, és más ember lesz belőle. Mint fogalmaz: "Félek, de minden erőmmel azon leszek, hogy ne változzam, vagy csak pozitív irányban". Visszautasította azonban, hogy pszichológus segítségét kérje a történtek feldolgozásában.

...napokig ivott?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az elvihető főnyeremény összege 26 héten keresztül halmozódott, mire megütötték a 38. játékhéten. A 3 087 029 290 forintos jackpot egyébként a negyedik a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában (az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki). A több mint fél éves halmozódás során természetesen rengeteg alapjátékot adtak fel a hazai szerencsevadászok - az utolsó sorsoláson már összesen 6 528 698 darab alapjáték tulajdonosa várta, hogy kihúzzák nyerőszámait.

A sorsolást követően természetesen azonnal beindultak a találgatások az újdonsült milliárdosról. Ekkor kapott szárnyra az a pletyka is, miszerint a nyertes, alkoholos mámorában - lapértesülések szerint ugyanis ekkor már napok óta ivott - nem bírta magában tartani a titkot, így amikor megkérdezték tőle, honnan ez a nagy jókedv, kibökte: megütötte a főnyereményt, amit a 10 éve állandó számaival ért el. Ezt az információt azonban a mai napig nem erősítették meg. Megjegyezzük, a Nagynyertes kérdőív szerint nem 10, hanem 20 éve lottózott fix számokkal a nyertes! Így a korábban napvilágot látott információ véhetően nem volt más, csak bulvárkacsa.

Ezen a játékhéten (47.) 880 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón. Kattints ide és nézd meg, volt-e telitalálat.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?