15 °C Budapest

Közeleg az őszi aukciós szezon (x)

Pénzcentrum
2013. október 11. 08:48

A műkereskedelem számára az év legizgalmasabb időszaka az ősz, amikor egymást követik a változatos művészeti árverések. A műtárgypiac alakulásáról, az aukciós házak felkészüléséről kérdeztük Walitschek Csillát, az egyik meghatározó szereplő, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatóját.

Az árverésre kerülő tárgyak jelentős része általában az ősz elején érkezik be, főként a nagy aukciós házak ezt megelőző felvásárlási akcióinak köszönhetően. Bár az aktív aukciós időszak október közepétől december elejéig tart, az előkészületek részeként a műkereskedelemben érdekelt cégek, galériák már korábban vonzó, az érdeklődést felkeltő eseményekkel, rendezvényekkel és ajánlatokkal igyekeznek felhívni magukra a figyelmet. Vannak, akik két-háromhetente főként tematikus kiállításokkal, többnyire kortárs alkotók bemutatásával csábítják a közönséget, mások különleges alkotásokat helyeznek a középpontba. A széleskörű kínálatban való tájékozódást nagyban segítik az aukciósházak reprezentatív kiadványai.

A BÁV ezúttal is két aukciót rendez majd, de még előttük számos újdonságot tartogat az ügyfeleinek. Ezek közül az első volt a rendkívül sikeres Istókovits-kiállítás, ahol a mester számos festménye talált gazdára. A ősz folyamán, tematikus hónapok keretében különleges engedményekkel várjuk a vásárlókat: szeptemberben az ezüsttárgyakra adunk 20 százalékos kedvezményt, októberben a szőnyegeké a főszerep, novemberben pedig Herendi és más porcelán-remekeket kínálunk kedvező feltételek mellett. A december a közeledő ünnepeknek megfelelően a dísztárgyak és ékszerek hónapja lesz, vevőink akár 20 százalékkal kedvezőbb áron vásárolhatnak szép ajándékokat szeretteiknek. A legszebb és leggazdagabb választékkal persze a novemberi és decemberi aukciónkon találkozhatnak majd az érdeklődők, érdemes időben felkészülni rá.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm