Közeleg az őszi aukciós szezon (x)

Pénzcentrum
2013. október 11. 08:48

A műkereskedelem számára az év legizgalmasabb időszaka az ősz, amikor egymást követik a változatos művészeti árverések. A műtárgypiac alakulásáról, az aukciós házak felkészüléséről kérdeztük Walitschek Csillát, az egyik meghatározó szereplő, a BÁV Zrt. kereskedelmi igazgatóját.

Az árverésre kerülő tárgyak jelentős része általában az ősz elején érkezik be, főként a nagy aukciós házak ezt megelőző felvásárlási akcióinak köszönhetően. Bár az aktív aukciós időszak október közepétől december elejéig tart, az előkészületek részeként a műkereskedelemben érdekelt cégek, galériák már korábban vonzó, az érdeklődést felkeltő eseményekkel, rendezvényekkel és ajánlatokkal igyekeznek felhívni magukra a figyelmet. Vannak, akik két-háromhetente főként tematikus kiállításokkal, többnyire kortárs alkotók bemutatásával csábítják a közönséget, mások különleges alkotásokat helyeznek a középpontba. A széleskörű kínálatban való tájékozódást nagyban segítik az aukciósházak reprezentatív kiadványai.

A BÁV ezúttal is két aukciót rendez majd, de még előttük számos újdonságot tartogat az ügyfeleinek. Ezek közül az első volt a rendkívül sikeres Istókovits-kiállítás, ahol a mester számos festménye talált gazdára. A ősz folyamán, tematikus hónapok keretében különleges engedményekkel várjuk a vásárlókat: szeptemberben az ezüsttárgyakra adunk 20 százalékos kedvezményt, októberben a szőnyegeké a főszerep, novemberben pedig Herendi és más porcelán-remekeket kínálunk kedvező feltételek mellett. A december a közeledő ünnepeknek megfelelően a dísztárgyak és ékszerek hónapja lesz, vevőink akár 20 százalékkal kedvezőbb áron vásárolhatnak szép ajándékokat szeretteiknek. A legszebb és leggazdagabb választékkal persze a novemberi és decemberi aukciónkon találkozhatnak majd az érdeklődők, érdemes időben felkészülni rá.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm