19 °C Budapest

Két magyar is milliárdos lehet a hétvégén

Pénzcentrum
2013. július 20. 08:07

Talán nem túlzunk akkor, ha azt mondjuk, ismét kezd kitörni a lottóláz Magyarországon. Az Ötöslottón 1,7 milliárd, a Hatoslottón 1,05 milliárd forint a főnyeremény. Nem véletlen, hogy rohamosan nő az eladott szelvények száma is.

MUTATJUK A SZÁMOKAT!
A Pénzcentrum.hu ezen a héten is élőben közvetíti az Ötöslottó és a Hatoslottó sorsolását is. Előbbinél szombat este 19.25-re, utóbbinál vasárnap délután 16.10-re derülhet ki, hogy elvitte-e valaki a hatalmas nyereményt.

A múlt héten az eladott Ötöslottó alapjáték száma 285 ezer, a Hatoslottó 194 ezer darabbal emelkedett a megelőző héthez képest. Igaz, ebben a halmozódás mellett közrejátszott az éppen futó akció is - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től.


A fenti számok is azt jelzik, hogy nyári lottóláz van Magyarországon, ez pedig természetesen a nyeremények nagyságának köszönhető. Az Ötöslottón az 1 733 millió forint a főnyeremény (ez a hazai Ötöslottó-jackpotok toplistáján a 13. helyet foglalná el), míg a Hatoslottón az 1 053 millió forintos főnyeremény minden idők 3. legnagyobbika lenne.

A játékszervezőnek arra vonatkozóan nincsenek adatai, hogy mennyi külföldi, határon túli játékos érkezik lottóvásárlási szándékkal Magyarországra, de valószínűsíthető, hogy ekkora főnyereménynél szívesen jönnek a határon túlról is lottózni.


Ugyancsak feltételezhető, hogy a nagyobb nyaralóhelyeken a szabadidejüket töltő játékosok is nagyobb számmal térnek be lottózókba.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hatalmas nyeremények pozitív hatással vannak a Szerencsejáték Zrt.nemrég indított Okoslottó mobilalkalmazásának letöltésére is. Az indulás óta az iOS rendszerre való letöltés elérte a 18 ezret, az Android pedig a 20 ezer letöltést közelíti meg és ez a növekedés folyamatos.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44