11 °C Budapest

Ötöslottó, Hatoslottó: ilyen is ritkán van Magyarországon

Pénzcentrum
2013. július 12. 11:29

Ezen a héten 1 milliárd 616 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón, s a Hatoslottón is rendkívüli, 960 millió forintot ér majd a telitalálat. A hatalmas főnyereménynek ugyanakkor nem csak a hazai szerencsevadászok örülnek, halmozódás idején a Szerencsejáték Zrt. bevételei is drasztikusan növekednek.

Ritkán fordul elő Magyarországon, hogy az ország két legsikeresebb szerencsejátékán is milliárd közeli főnyereményt sorsolnak párhuzamosan, hétről hétre. Pedig ezúttal ez a helyzet. Az Ötöslottó főnyereménye immár 16. hete halmozódik, s eléri az 1 milliárd 616 millió forintot. A Hatoslottón pedig 13 heti halmozódás után, 2013 28. játékhetében 960 millió forint keresi majd gazdáját.

Élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu szokásához híven a 28. játékhéten is élőben közvetíti az Ötöslottó és a Hatoslottó sorsolását. Az Ötöslottó esetében várhatóan szombat este 19.25-re, míg a Hatoslottó esetében várhatóan vasárnap délután 16.15-re az is kiderül, megütötte-e valaki a jackpotot.

A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja - halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve akciók hatására is további emelkedés mutatkozik. Az eddigi legnagyobb, 5 milliárd forintot is meghaladó főnyeremény hetében (2003 márciusában) például akkora volt az érdeklődés az Ötöslottó iránt, hogy közel 15 millió szelvényt töltöttek ki a játékosok. Ekkor egyébként rekord hosszúságú, 38 hetes halmozódás után talált gazdára a hatalmas nyeremény.

Egyébként hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám. Az elmúlt játékhéten már közel 4,3 millió alapjátékot adtak fel. De nincs ez másképp a Hatoslottón sem: ott jellemzően 1,7 millió alapjátékot adnak fel egy átlagos játékhéten, a hatalmasra duzzadt főnyeremény miatt azonban a múlt héten már több mint 2,1 millió szelvényt küldtek játékba.

A halmozódásnak ugyanakkor nem csak a játékosok örülnek, a játékszervező is szép summát szakít le az alapjátékok értékesítésének növekedéséből. A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint például a 27. játékhéten 4 millió 239 ezer 861 darab Ötöslottó alapjátékot, s 2 millió 103 ezer 943 darab Hatoslottó alapjátékot értékesítettek.

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT <<<

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez összesen 6 millió 343 ezer 804 eladott szelvényt jelent, ami a játékok 225 forintos alapára mellett a múlt héten 1 milliárd 427 millió 355 ezer 900 forintos árbevételt jelent a társaságnak. Bár tény, hogy egy heti árbevétel nem fedezi a telitalálatok kifizetését, nem szabad megfeledkeznünk ugyanakkor arról, hogy közel 15 hete halmozódik a főnyeremény öszege mindkét számsorsjátékban.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?