-2 °C Budapest

Ötöslottó, Hatoslottó: ilyen is ritkán van Magyarországon

Pénzcentrum
2013. július 12. 11:29

Ezen a héten 1 milliárd 616 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón, s a Hatoslottón is rendkívüli, 960 millió forintot ér majd a telitalálat. A hatalmas főnyereménynek ugyanakkor nem csak a hazai szerencsevadászok örülnek, halmozódás idején a Szerencsejáték Zrt. bevételei is drasztikusan növekednek.

Ritkán fordul elő Magyarországon, hogy az ország két legsikeresebb szerencsejátékán is milliárd közeli főnyereményt sorsolnak párhuzamosan, hétről hétre. Pedig ezúttal ez a helyzet. Az Ötöslottó főnyereménye immár 16. hete halmozódik, s eléri az 1 milliárd 616 millió forintot. A Hatoslottón pedig 13 heti halmozódás után, 2013 28. játékhetében 960 millió forint keresi majd gazdáját.

Élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu szokásához híven a 28. játékhéten is élőben közvetíti az Ötöslottó és a Hatoslottó sorsolását. Az Ötöslottó esetében várhatóan szombat este 19.25-re, míg a Hatoslottó esetében várhatóan vasárnap délután 16.15-re az is kiderül, megütötte-e valaki a jackpotot.

A hatalmas főnyeremény természetesen a magyar szerencsevadászokat is megmozgatja - halmozódás idején hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv, illetve akciók hatására is további emelkedés mutatkozik. Az eddigi legnagyobb, 5 milliárd forintot is meghaladó főnyeremény hetében (2003 márciusában) például akkora volt az érdeklődés az Ötöslottó iránt, hogy közel 15 millió szelvényt töltöttek ki a játékosok. Ekkor egyébként rekord hosszúságú, 38 hetes halmozódás után talált gazdára a hatalmas nyeremény.

Egyébként hetente átlagosan nagyjából 3,5 millió Ötöslottó alapjáték érkezik be, halmozódás idején azonban hagyományosan emelkedik az értékesített darabszám. Az elmúlt játékhéten már közel 4,3 millió alapjátékot adtak fel. De nincs ez másképp a Hatoslottón sem: ott jellemzően 1,7 millió alapjátékot adnak fel egy átlagos játékhéten, a hatalmasra duzzadt főnyeremény miatt azonban a múlt héten már több mint 2,1 millió szelvényt küldtek játékba.

A halmozódásnak ugyanakkor nem csak a játékosok örülnek, a játékszervező is szép summát szakít le az alapjátékok értékesítésének növekedéséből. A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint például a 27. játékhéten 4 millió 239 ezer 861 darab Ötöslottó alapjátékot, s 2 millió 103 ezer 943 darab Hatoslottó alapjátékot értékesítettek.

>>> KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG ÖTÖSLOTTÓ ALOLDALUNKAT <<<

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ez összesen 6 millió 343 ezer 804 eladott szelvényt jelent, ami a játékok 225 forintos alapára mellett a múlt héten 1 milliárd 427 millió 355 ezer 900 forintos árbevételt jelent a társaságnak. Bár tény, hogy egy heti árbevétel nem fedezi a telitalálatok kifizetését, nem szabad megfeledkeznünk ugyanakkor arról, hogy közel 15 hete halmozódik a főnyeremény öszege mindkét számsorsjátékban.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/47. heti nyerőszámait. Ezen a héten nem volt telitalálat így a 48. héten 305 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm