1 °C Budapest

Így néznek ki a metró beléptetőkapui

Pénzcentrum
2013. június 11. 12:08

Úgy tűnik, lassan de fokozatosan halad a kormány a használatarányos e-útdíj idei bevezetésével. Friss beszámolók szerint ugyanis az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját már építik. Közben a Budapesti Közlekedési Központ szombattól teszteli a beléptetőkapukat a metróban.

A kormány eredeti tervei szerint az idei költségvetésből 42 milliárd forintot fordít az elektronikus útdíj kiépítésére. Egy pénteki határozatával a kormány 2 milliárd forintot csoportosított át ebből az előirányzatból a rendőrség számára beruházás céljából. A kormány ahhoz is tartja magát, hogy a második félévtől bevezeti az e-útdíjat, amelyből 75 milliárd forintnyi plusz bevételt vár.

Az MTI hétfőn közölt képei szerint az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját már építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében.

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról

Az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében 2013. június 10-én.

 

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról


Az MTI egy másik összeállításában arról közölt képeket, hogy a BKK beléptetőkapukat tesztel a Corvin-negyed metróállomáson. A központ múlt heti közleménye szerint a kapukat kísérleti, átmeneti jelleggel szerelik fel tapasztalatszerzés céljából. A tesztidőszak várhatóan három hónapig tart, s azt újabb három hónappal meghosszabbíthatják.

Négy olyan gyártó termékét helyezik el a metróállomáson, amely a BKK honlapján a közelmúltban közzétett felhívásra jelentkezett. Ilyen kapuk végzik a beléptetést például Párizs, Lyon, Stockholm, Barcelona és Brüsszel állomásain. Az új kapuk legalább 180 centiméter magasak lesznek, ezzel is meggátolják, hogy átugorják őket, s így blicceljen valaki a rendszer kiépülte után.

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról

Utasok mennek be az új beléptetőkapun, előtérben a régi jegykezelő a Corvin-negyed metróállomáson 2013. június 10-én. Négy különböző beléptetőkaput tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros M3-as (észak-déli) metróvonalán, a Corvin-negyed állomáson.

 

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról

Az új beléptetőkapu a Corvin-negyed metróállomáson 2013. június 10-én. Négy különböző beléptetőkaput tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros M3-as (észak-déli) metróvonalán, a Corvin-negyed állomáson.


A beléptetőkapukat a BKK az elektronikus jegyrendszer bevezetésével együtt építené ki a metró- és több kiemelt HÉV-megállóban. A rendszert 2014 és 2016 között először a metró- és HÉV-hálózaton, azt követően a felszíni tömegközlekedési járműveken vezetik be.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?