Így néznek ki a metró beléptetőkapui

Pénzcentrum
2013. június 11. 12:08

Úgy tűnik, lassan de fokozatosan halad a kormány a használatarányos e-útdíj idei bevezetésével. Friss beszámolók szerint ugyanis az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját már építik. Közben a Budapesti Közlekedési Központ szombattól teszteli a beléptetőkapukat a metróban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormány eredeti tervei szerint az idei költségvetésből 42 milliárd forintot fordít az elektronikus útdíj kiépítésére. Egy pénteki határozatával a kormány 2 milliárd forintot csoportosított át ebből az előirányzatból a rendőrség számára beruházás céljából. A kormány ahhoz is tartja magát, hogy a második félévtől bevezeti az e-útdíjat, amelyből 75 milliárd forintnyi plusz bevételt vár.

Az MTI hétfőn közölt képei szerint az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját már építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében.

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról

Az e-útdíj technikai elemeinek első kapuját építik a 49-es úton, a magyar-román határtól néhány kilométerre Csenger közelében 2013. június 10-én.

 

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról


Az MTI egy másik összeállításában arról közölt képeket, hogy a BKK beléptetőkapukat tesztel a Corvin-negyed metróállomáson. A központ múlt heti közleménye szerint a kapukat kísérleti, átmeneti jelleggel szerelik fel tapasztalatszerzés céljából. A tesztidőszak várhatóan három hónapig tart, s azt újabb három hónappal meghosszabbíthatják.

Négy olyan gyártó termékét helyezik el a metróállomáson, amely a BKK honlapján a közelmúltban közzétett felhívásra jelentkezett. Ilyen kapuk végzik a beléptetést például Párizs, Lyon, Stockholm, Barcelona és Brüsszel állomásain. Az új kapuk legalább 180 centiméter magasak lesznek, ezzel is meggátolják, hogy átugorják őket, s így blicceljen valaki a rendszer kiépülte után.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról

Utasok mennek be az új beléptetőkapun, előtérben a régi jegykezelő a Corvin-negyed metróállomáson 2013. június 10-én. Négy különböző beléptetőkaput tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros M3-as (észak-déli) metróvonalán, a Corvin-negyed állomáson.

 

Itt vannak az első fotók a metróbeléptetőről és az útdíj-kapuról

Az új beléptetőkapu a Corvin-negyed metróállomáson 2013. június 10-én. Négy különböző beléptetőkaput tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros M3-as (észak-déli) metróvonalán, a Corvin-negyed állomáson.


A beléptetőkapukat a BKK az elektronikus jegyrendszer bevezetésével együtt építené ki a metró- és több kiemelt HÉV-megállóban. A rendszert 2014 és 2016 között először a metró- és HÉV-hálózaton, azt követően a felszíni tömegközlekedési járműveken vezetik be.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?