18 °C Budapest

Trafikosok, figyelem! Várja a kérelmeket az adóhatóság

Pénzcentrum
2013. május 29. 12:45

Kiadta az első trafikműködési engedélyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest-megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága. A törvény alapján a már koncessziós szerződéssel rendelkezők a területileg illetékes Igazgatóságokon adhatják be kérelmeiket, amelyek alapján a NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai az engedélyeket kiadják. Az eddig beadott kérelmek száma csekély, ezért javasolja a NAV az ügyfelek számára a kérvény mielőbbi beadását. Ahhoz, hogy az érintettek a vállalt július 1-jei határidőben megkezdhessék a működésüket, május 31-ig ajánlott beadni a kérelmüket a NAV-hoz.

A "trafiktörvény" értelmében a pályázaton nyertes, koncessziós szerződéssel rendelkező vállalkozóknak kérelmeiket a területileg illetékes vám- és pénzügyőri igazgatóságokhoz kell beadniuk. Az igazgatóságok a kérelmeket a jogszabálynak megfelelően feldolgozzák, ellenőrzik, és amennyiben megfelelnek a jogszabályban előírtaknak, úgy kiadják a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységéhez szükséges az engedélyt, amely alapján a vállalkozás tevékenység július elsejével megkezdheti.

Az engedélyezés zökkenőmentessége érdekében ajánlott a kérelmek mielőbbi benyújtása. Fontos, hogy a kérelmező körültekintően járjon el, lehetőség szerint használja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu) közzétett kérelemnyomtatványt és csatolja az előírt mellékleteket.

Azon gazdálkodóknak, akik a koncessziós szerződésükben vállalták, hogy a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet 2013. július 1-től megkezdik, a vámhatósági engedély iránti kérelmet legkésőbb 2013. május 31-ig ajánlott benyújtaniuk, figyelemmel a kérelmek várhatóan magas számára és az engedélyezési eljárásra biztosított ügyintézési határidőre.

A már beadott és elbírált kérelmek alapján az országban elsőként a NAV Pest-megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága kiadta az első engedélyeket, viszont adataink alapján - a kiadott koncessziós szerződések számához viszonyítva - az eddig beadott kérelmek száma csekély, ezért javasolja a NAV az ügyfelek számára a kérvény mielőbbi beadását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?