27 °C Budapest

Nem tudni, hány trafik nyit ki július elsején

MTI
2013. május 23. 08:34

Gyakorlatilag az összes trafikgyőztes aláírta a szerda esti határidőre a koncessziós szerződést - számol be a Népszabadság és a Napi Gazdaság.

A Népszabadság a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján arról ír, hogy az 5 414 koncessziónyertesből 5 381-en nem hagyták az utolsó pillanatra, és már korábban aláírták a kontraktust a Széchenyi Programirodákban, a 33 függőben maradt szerződéskötés lebonyolítása szerdára tolódott, de arról egyelőre nincs adat, hogy a későn jövők közül bárki is veszni hagyta volna az egyre jobban felértékelődő trafiknyitási jogot.

A Napi Gazdaság csütörtöki írása szerint is szerdára 33 trafikkoncessziós szerződés megkötése maradt, a nap végére a koncessziónyerteseknek több mint 99 százaléka megtette a legfontosabb lépések az engedélyek megszerzéséhez, ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy a több mint 5 400 koncesszió tulajdonosa közül hányan vállalták a július elsejei indulást.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint országosan egyelőre csak 181-en nyújtottak be dohánykereskedelemhez szükséges vámhatósági engedély iránti kérelmet - írja a Népszabadság.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?