15 °C Budapest

Nem lesz könnyű dolga az üzlethelyiség nélküli trafikosoknak

Pénzcentrum
2013. május 15. 08:34

A legmagasabb, gyakran az adott környék átlagos tarifájának többszöröse a kis üzletek fajlagos bérleti díja, a trafiknyitási hullám pedig várhatóan még magasabbra emeli a díjakat - írja a szerdai Napi Gazdaság.

A lapnak Csörgő Anita, a CBRE kiskereskedelmi divíziójának vezetője elmondta: a trafikkoncesszió nyerteseinek 10-20, esetleg 30 négyzetméteres üzlethelyiségekre van szükségük a dohányboltnyitáshoz, ám ebből a méretből, különösen a forgalmas helyeken nagyon kicsi a kínálat.

Az összeállítás szerint az Andrássy úton az átlagos 40 eurós négyzetméterenkénti bérleti díj helyett 100 eurót is elkérnek a kis helyiségekért. A szakember szerint a bevásárlóközpontokat is figyelembe véve átlagosan két és félszeres bérletidíj-szorzóval lehet számolni egy pár száz négyzetméteres üzlethez képest.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?