27 °C Budapest

A trafikok már a kisboltokat fenyegetik

Pénzcentrum
2013. május 24. 13:02

"A trafikok termékkörének bővítésével kisiklott a vonat. Ma egy átlag vásárló az élelmiszerboltokban 100 forintból 40-et élvezeti cikkekre költ, ezeken van a kereskedőknek a legnagyobb haszna. Ezeket azonban a trafikokban is meg lehet majd vásárolni" - mondta el egy csütörtöki interjúban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki szerint vegyesboltok születésének lehetünk szemtanúi.

A főtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy döntően az élvezeti cikkek jelentik az élelmiszerboltok profitját, így ugyanazon a tortán sokkal több szereplő fog osztozni, ez pedig jelentősen megnehezíti az élelmiszerüzletek, különösen a kisebb boltok helyzetét. A cigaretta ráadásul egy vonzerő, a dohányosok, ha megveszik a cigarettát, a közelben - azaz a trafikokban- mást is fognak vásárolni - tette hozzá Vámos György.

Emlékezetes: a hamarosan induló Nemzeti Dohányboltokban a dohánytermékeken kívül jégrémet, fagylaltot, üdítőt, szeszes-és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket újságot, valamint lottót is kínálhatnak a trafikok.

Vámos György felhívta a figyelmet arra is, hogy a dohánytermékek árának emelkedésével megnövekedhet a feketézés veszélye is.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 15. hétfő
Anasztázia, Tas
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem