Már ezt is hamisítják: jól gondold meg, mit veszel a neten!

Pénzcentrum
2013. március 3. 11:08

Sokszor próbálnak meg spórolni az esküvő költségén a menyasszonyok azzal, hogy az internetről próbálják meg beszerezni a szalonban kiszemelt modellre hasonlító, márkásnak titulált ruhát. Tönkreteheti a nagy nap varázsát, ha az online megrendelt álomruha helyett hamisítványt kapnak.

Sorra bukkannak fel az interneten a tervezői ruhák gyenge másolatai - számolt be riportjában a Fox News. A jellemzően kínai menyasszonyi ruhahamisítók trükkje, hogy a tervező weboldaláról leemelik az eredeti ruha fotóját, és azt a képet töltik fel saját hirdetésük mellé, amelyben sokkal kedvezőbb árért kínálják a márkásnak beállított ruhákat. A megrendelő azonban az eredeti modellnél sokkal silányabb minőségű ruhát kap. Többnyire hibás a szabás, pontatlan a varrás, gyengébb minőségű az anyag.

A riport szerint ráadásul hiába reklamál a menyasszony, nem sokat ér el vele. A hamisítványokat kínáló weboldalak rendszerint nem adnak meg elérhetőséget, ahol panaszt lehetne tenni. A pórul járt vevő visszaküldheti ugyan a ruháját, de nem valószínű, hogy visszakapná a pénzét. Az átverések másik csoportjába tartozik, amikor sosem érkezik meg a megrendelt ruha, hiába fizet érte akár közel 2000 dollárt is reménybeli viselője.

A hatóságok mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy hasonló online vásárlások előtt alaposan tájékozódjanak az eladó cégről. Érdemes a megadott címet is ellenőrizni online térképek műholdfelvételén. Ha például csak konténereket vagy gyanús épületeket látni az állítólagos helyszínen, akkor jobb, ha kétszer is meggondoljuk, mielőtt elindítjuk a tranzakciót.

NEKED AJÁNLJUK
Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM