17 °C Budapest

Frei Tamás legyőzhetetlen: tovább tarol a riporterguru

Pénzcentrum
2012. február 12. 08:07

Januárban sem talált keményebb ellenfelet Frei Tamás Továbbra is az összeesküvés-elméletek csalogatják a legtöbb magyar olvasót a könyvesboltokba, azonban érdekes módon akad az élmezőnyben jó néhány olyan külföldi regény is, mely az elmúlt hetekben moziba kerülő filmadaptációjának köszönheti januári sikerét - derül ki a Bookline Top50 olvasói sikerlistából.

Januárban sem talált keményebb ellenfelet Frei Tamás második politikai thrillere: A Bankár nemcsak tartani tudta első helyét a Bookline januári Top50 olvasói sikerlistáján, hanem magával rántotta a dobogó harmadik fokára a riporter 2010-es könyvét, A Megmentőt is. Kizárólag a toxinok tudták felvenni a versenyt a bankvilággal az év első hónapjában: Zacher Gábor és Karizs Tamás A Zacher - Mindennapi mérgeink című, szenvedélybetegségekkel foglalkozó írása csábította el a második legnagyobb olvasótábort pár hét leforgása alatt.

A filmvilágnak köszönheti másodvirágzását két külföldi sztárszerző is, hiszen Stieg Larsson A tetovált lány c. könyvéből készült amerikai filmadaptáció, illetve John Le Carré Suszter, szabó, baka, kém c. kémtörténete is hatalmas sikerrel került a magyar mozikba januárban. Nem csoda tehát, hogy a korábban több száz napot listán töltő Millenium-trilógia első része, A tetovált lány a januárt a 8. helyen zárta, ami azonban biztosan meglepő sokunk számára, hogy ez a regény két különböző kiadással is fel tudott kerülni a listára: a 2012-es filmplakátos változat a 27. helyet hozta el a szerzőnek. Frei Tamás regényeihez hasonlóan Larsson további két könyvét is játékba hozta a "tetovált lány": A lány, aki a tűzzel játszik a 11., míg A kártyavár összedől a 14. helyet birtokolja.

A lista 10 legnépszerűbb könyve közé egyetlen újdonság tudta felküzdeni magát az év első hónapjában: Börcsök Mária 5. helyezést elért írása, a Kettészakadt Magyarország olyan fontos történelemfilozófiai kérdéseket feszeget, melyek igencsak aktuálissá váltak a jelenkor számára. Debreczeni József A politika fertője c. könyve közvetlenül a magyar demokrácia jelenlegi helyzetére reflektál, a lista 7. helyén álló könyv a politikai korrupció visszásságait kívánja felfedni a botrányokra éhes olvasók előtt.

Bookline TOP 50: 26-50

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem