-2 °C Budapest

Frei Tamás legyőzhetetlen: tovább tarol a riporterguru

Pénzcentrum
2012. február 12. 08:07

Januárban sem talált keményebb ellenfelet Frei Tamás Továbbra is az összeesküvés-elméletek csalogatják a legtöbb magyar olvasót a könyvesboltokba, azonban érdekes módon akad az élmezőnyben jó néhány olyan külföldi regény is, mely az elmúlt hetekben moziba kerülő filmadaptációjának köszönheti januári sikerét - derül ki a Bookline Top50 olvasói sikerlistából.

Januárban sem talált keményebb ellenfelet Frei Tamás második politikai thrillere: A Bankár nemcsak tartani tudta első helyét a Bookline januári Top50 olvasói sikerlistáján, hanem magával rántotta a dobogó harmadik fokára a riporter 2010-es könyvét, A Megmentőt is. Kizárólag a toxinok tudták felvenni a versenyt a bankvilággal az év első hónapjában: Zacher Gábor és Karizs Tamás A Zacher - Mindennapi mérgeink című, szenvedélybetegségekkel foglalkozó írása csábította el a második legnagyobb olvasótábort pár hét leforgása alatt.

A filmvilágnak köszönheti másodvirágzását két külföldi sztárszerző is, hiszen Stieg Larsson A tetovált lány c. könyvéből készült amerikai filmadaptáció, illetve John Le Carré Suszter, szabó, baka, kém c. kémtörténete is hatalmas sikerrel került a magyar mozikba januárban. Nem csoda tehát, hogy a korábban több száz napot listán töltő Millenium-trilógia első része, A tetovált lány a januárt a 8. helyen zárta, ami azonban biztosan meglepő sokunk számára, hogy ez a regény két különböző kiadással is fel tudott kerülni a listára: a 2012-es filmplakátos változat a 27. helyet hozta el a szerzőnek. Frei Tamás regényeihez hasonlóan Larsson további két könyvét is játékba hozta a "tetovált lány": A lány, aki a tűzzel játszik a 11., míg A kártyavár összedől a 14. helyet birtokolja.

A lista 10 legnépszerűbb könyve közé egyetlen újdonság tudta felküzdeni magát az év első hónapjában: Börcsök Mária 5. helyezést elért írása, a Kettészakadt Magyarország olyan fontos történelemfilozófiai kérdéseket feszeget, melyek igencsak aktuálissá váltak a jelenkor számára. Debreczeni József A politika fertője c. könyve közvetlenül a magyar demokrácia jelenlegi helyzetére reflektál, a lista 7. helyén álló könyv a politikai korrupció visszásságait kívánja felfedni a botrányokra éhes olvasók előtt.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19