Torkos Csütörtök: indul a roham, most foglalj asztalt

2012. február 1. 14:57

Elindult az online asztalfoglalás a Torkos Csütörtökre. Az akcióhoz - amely idén február 23-án kerül megrendezésre- eddig közel 600 étterem csatlakozott, a vendéglátóhelyeknek kevesebb, mint három hetük van arra, hogy jelentkezzenek.

Mától van lehetőségük a vendégeknek interneten is asztalt foglalni a Torkos Csütörtök akcióban részt vevő éttermekbe. Az akció hivatalos honlapján folyamatosan frissül, hogy mely éttermekben, milyen időpontokban van hely. A feladott asztalfoglalást 2 napon belül igazolják vissza. A rendszer a foglalás feladásáról és annak visszaigazolásáról is e-mailben küld tájékoztatást.

A legfrissebb adatok szerint szerint szerda délig 583 étterem regisztrált, de könnyen lehet, hogy ez a szám a jelentkezési időszak végére megduplázódik majd - a vendéglátóhelyek jelentkezését február 20-ig várják. A szervező Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint tavaly 1307 étteremben több mint 200 ezer vendég torkoskodott. Az éttermek átlagosan 164 torkoskodót fogadtak, tízből nyolcan előzetesen bejelentkeztek. A jelenlegi kínálatban olyan, a gasztronómiai szaksajtó által is elismert éttermeket találhatunk, mint a balatonszemesi Kistücsök, a budapesti Nobu, vagy az egri Imola Udvarház.

Az éttermek számára a csatlakozási feltételek nem változtak a korábbi évekhez képest. Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, akik vállalják, hogy 2012. február 23-án egész nap - teljes nyitva tartási idejük alatt - 'a la carte' kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az étel-és italfogyasztásra együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50 százalékos kedvezmény.


Tanácsok a túléléshez

A szervezők - vélhetően a korábbi évek negatív tapasztalatai miatt- ezúttal Torkos túlélő tanácsokat is adnak, például:

Érkezés
Érkezzünk az asztalfoglalás időpontja előtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalunkat.

Keveredés
Biztos lesz keveredés, hiszen az éttermek sem erre az átlagosnak nem mondható napra vannak felkészülve. Legyünk türelmesek és kompromisszumkészek.

Étkezési idő

Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után most ne az asztalnál sziesztázzunk. Hadd torkoskodjon más is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

További érdekesség, hogy a Facebookon Torkos Csütörtök rajongói klub, és Utálom a Torkos Csütörtököt nevű csoport is indult. Utóbbi oldal- saját magáról szóló tájékoztatása szerint- azokat várja, akik nem akarnak étteremben még féláron sem enni, vagy nem volt valamivel elégedett az akció során. (Valószínűsíthető azonban, hogy ez utóbbi oldalt is a Torkos Csütörtök akció szervezői hozták létre.)

Már a szálláshelyek is beszállhatnak - itt nem kötelező a félár

A Torkos Csütörtök keretében 2012-ben az MT Zrt. új, kapcsolódó akciót hirdet, amelynek célja a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának növelése. A kezdeményezéshez mindazon kereskedelmi szálláshelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtök keretében kiadott éttermi számlával vagy az éttermekbe kiküldött szórólappal rendelkező vendégek számára minimum 20 százalékos kedvezményt vagy hasonló értékben két ajándékszolgáltatást magába foglaló "Torkos" csomagot kínálnak. Az akcióban részt vevő kereskedelmi szálláshelyek a megjelölt kedvezményes csomagot a szabad kapacitás függvényében biztosítják. A kedvezményes szálláscsomagok érvényessége a Torkos Csütörtököt követően, az év során bármikor minimum három hét, de a szálláshely-szolgáltatók döntése alapján ennél több is lehet.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm