Gondoltad volna? Ennyire becsületesek a budapestiek

2011. szeptember 6. 18:02

Izgalmas kezdeményezés vette kezdetét nemrég a fővárosban. Egy nyugat-dunántúli pénzintézet "becsületkasszákat", vagyis hideg ásványvizet kínáló italautomatákat állított ki Budapest két pontján. Azt pedig, hogy fizet valaki vagy nem, a vásárlók becsületére bízták. Az eddig napvilágra került eredmények alapján megállapítható, hogy a fővárosiak nem sokat törődnek a becsülettel, pedig az akcióból befolyt pénz dupláját jótékonysági célra ajánlották fel.

A Sopron Bank közzétette az első eredményeket a múlt héten Budapesten elindított "becsületkassza" elnevezésű akciójával kapcsolatban.

 

(Forrás: becsuletkassza.hu)


Az eddigi eredmények alapján a két városrész fej-fej mellet halad, az azonban már megállapítható, hogy sajnos a Duna mindkét oldalán többen vesznek el vizet fizetés nélkül, mint akik fizetnének a kampány jótékony céljára, a Csodalámpa Alapítvány megsegítésére.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A Pénzcentrum.hu is szavazásra buzdította olvasóit. A beérkezett 269 szavazat alapján megállapítható, hogy lapunk olvasói valamelyest becsületesebbek, mint azt az eddigi eredmények mutatják. Olvasóink 82 százaléka fizetne az ásványvízért, míg 13 százalékuk nem áldozna erre, de legalább csak akkor használnák a készüléket, amennyiben szomjasak lennének. Lapunk látogatói között is akadtak azonban olyanok, akik aligha vizsgáznának ötösre becsületességből, hiszen a szavazók 4 százaléka választotta a "Nem fizetnék, sőt annyi palackkal vinnék, amennyit csak elbírnék" válaszlehetőséget.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?