18 °C Budapest

Drágulnak a Danone joghurtjai

2011. április 1. 10:32

A hazai állatállomány csökkenése és az alapanyagárak drágulása miatt az árak emelésére kényszerülhet a Danone - írja a Világgazdaság.


Elkerülhetetlennek tartja a hazai árak emelését Paolo Maria Tafuri , a Danone Magyarország ügyvezető igazgatója. Az alapanyagok, elsősorban a tej, csomagolóanyagok és egyes termékek drágulásának következtében lehet erre szükség.

A tejipari vállalat nem nyilatkozik viszont az esetleges drágulás mértékéről. Így nem lehet tudni, hogy mekkora lesz az áremelés, és miképp hat ez majd a többi forgalmazó árképzésére.

Tafuri elmondta, hogy Magyarországon egyre nehezebb a minőségi tej alapanyag beszerzése, ami részben az állatállomány nagymértékű csökkenésének tudható be. Tehénállomány rövid idő alatt 10%-al csökkent,  sok tenyésztő kényszerült felhagyni az állattartással az alacsony felvásárlói árak miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?