12 °C Budapest

Lapostévét vásárolsz? Erre mindenképp figyelj!

2010. december 12. 11:02

Minden bevásárlási szezonnak megvannak a maga slágertermékei. Az adventi időszakban a műszaki cikkek iránti kereslet nő meg. A Pénzcentrum.hu a összegyűjtette azokat a hasznos tanácsokat amiket érdemes figyelembe venni háztartási elektronikai termékek vásárlása során.

Nem csupán az ajándékozási kedvnek köszönhető az elektronikai termékek iránti megnövekedett vásárlási kedv, ilyenkor ugyanis az akcióknak köszönhetően többen nem csak szeretteik, de a saját örömükre is vásárolnak . Idén minden bizonnyal a netbook-ok, a set-top-boxok, valamint a  lapos (TFT) monitorok és televíziók szerepelnek majd az eladási toplista élén. Egy-egy elektronikai üzletbe lépve a bőség zavarával szembesül a vevő, aki csak a legritkább esetben érkezik határozott elképzelésekkel a boltba. Pedig ha rosszul választunk, az könnyen tönkre teheti az ünnepi hangulatot. Van néhány jótanács, amelyet megszívlelve, elkerülhetjük a csalódást. Vegyük sorra ezeket!

Évek óta az egyik legnagyobb sláger a karácsonyi bevásárlószezonban a lapos televíziók, monitorok. A kereskedők szerint idén sem lesz másként. Kiváló ajándék lehet egy a modern technológiát használó készülék, amelyen a kép éles és tiszta, maga a készülék pedig könnyű és jóval kisebb helyet foglal, mint képcsöves elődje. Sajnos az új technológia számos előnye mellett akadnak buktatók is, amiket érdemes szem előtt tartani.

A TFT kijelzők egyik legnagyobb hátulütője az ún. pixelhiba. Lehetőleg vizsgáljuk meg alaposan a kiválasztott terméket. Kérjük meg az eladót, hogy teljesen sötét és teljesen fehér képet jelenítsen meg a kijelzőn, mert a tapasztalatok szerint a pixelhibák döntő többsége már általában az első használatkor jelentkezik, a használat során jóval ritkábban következik be meghibásodás. Ha esetleg megtagadják a kipróbálás lehetőségét, inkább keressünk másik üzletet. Érdemes az ismertebb, jó minőséget nyújtó gyártók termékeit választani, mert megbízhatóságuk mellett náluk a garanciális feltételek is kedvezőbbek.

A netbook ideális karácsonyi ajándék és jó választás lehet, azoknak a családtagoknak, akiknek a webes böngészésen, a csevegőprogramok futtatásán és az elektronikus levelezésen vagy a szövegszerkesztésen kívül másra nem kell egy számítógép. Ezek a készülékek másra nem is jók, mert kicsi memóriájuk miatt nem alkalmasak komolyabb programok futtatására, valamint a kisméretű monitoron nem is célszerű huzamosabb ideig dolgozni.

A netbook készülékek olcsóbbak a laptopoknál és nagy előnyük, hogy kis helyen is elférnek. Fontos, hogy olyan készüléket válasszunk, amiben feltétlenül van vezeték nélküli internet (wifi) kapcsolódási lehetőség. A netbook lényege éppen az, hogy utazás közben bármikor lehetőségünk van felcsatlakozni az Internetre egy-egy utunkba kerülő ingyenes wifi pont (hotspot) segítségével, hogy akár egy kávézóban is frissítsük Facebook adatlapunkat.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az analóg földfelszíni sugárzás 2012. január 1-től végleg megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi szoba és tetőantennákkal nem lehet majd televíziózni. A több televíziós csatornát, jobb hang- és képminőséget nyújtó korszerű digitális "DVB-T" sugárzás vételére egy set-top-box elnevezésű berendezés szolgál, amely átalakítja a digitális jelet és használhatóvá alakítja át azt a régi tv készülék számára. A készülékek kereskedelmi forgalomban kaphatók, érdemes olyat vásárolni, amely el van látva az úgynevezett MinDigTV emblémával. Természetesen a ma kapható lapos televíziók többségében már van dvb-t tuner így azok vásárlásakor nem kell külön set-top-boxot is venni.

 

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?