Darabokban az Electro World

Pénzcentrum
2010. december 1. 09:17

Az Electro World Magyarország Kereskedelmi Kft.-t darabjaira szedte a tulajdonos és tizenkettő, az áruházakat működtető társaságra, valamint egy vagyonkezelő holdingra osztotta szét a működést - írja a Napi Gazdaság.

Az áruházakat működtető cégek kizárólagos tulajdonosa az októberben bejegyzett Electro World Holding Zrt. Az újonnan alapított vállalatok egységesen minimális, félmillió forintos törzstőkével alakultak, kivéve a holding, amely a részvénytársaságok alapítására vonatkozó jogszabályok szerint az ott előírt minimális 5 millió forintos törzstőkével alakult. A tulajdonosi háló alapján az Electro World magyar hálózata ciprusi illetve panamai kézben van.

Polgár Csaba - az áruházakat működtető cég vezető tisztségviselője szerint manapság a kisebb cégek alapításában rejlik a nyereséges működés. Az átalakítás mintájául a Media Markt szolgált - amely Polgár véleménye szerint- az egyetlen jól működő társaság Európában az elektronikai kiskereskedelmi piacon.

Az átalakítás lényege az, hogy bár működésük központilag is befolyásolható legyen, az áruházak mégis önálló egységként is képesek legyenek funkcionálni, egyes akciókról és beszerzésekről önálló hatáskörben dönthessenek.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?