60 millióért vihette Barbie-t!

Pénzcentrum
2010. október 25. 16:58

Mintegy 302 500 dollárt (60 millió forint) fizettek egy New York-i árverésen a különleges Barbie babáért, amely gyémánt nyakékkel volt díszítve. Eredetileg fél millió dollárért szerették volna eladni a drága darabot, de a kisebb összeg is rekordnak számít.

 A nyakláncot Stefano Canturi ékszerész készítette. A rózsaszín, négyzet alakú egykarátos gyémántot, hasonló csiszolású, háromkarátos fehér gyémántok veszik körül. Az ékszerész tervezte a baba ruháját, cipőjét és frizuráját is.

Az eddigi eladási rekordot a Christie's 2006-os londoni aukcióján elkelt 17 ezer dolláros (3,3 millió forintos) Barbie tartotta.

 A világ legdrágább babájának eladásából származó összeget az amerikai mellrákutatási alapítványnak (Breast Cancer Research Foundation) ajánlották fel.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Barbie az egyik legkeresettebb baba a világon. 1959-ben indult hódító útjára, azonban az 50 éves sikertörténete alatt mind több versenytárssal kellett szembenéznie. Az első Barbie-kat Japánban gyártották le, a ruháikat is ott varrták. 1959-ben körülbelül 350 000 darabot adtak el belőlük. Mára szerte a világon több milliárd Barbie baba talált gazdára mintegy 150 országban, köztük Magyarországon is.


 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?