Bravúros megoldások, pazar látvány - 22 milliárdért

2010. október 22. 17:02

A 114 millió dollárba (22,5 milliárd forintba) kerülő, 2005 óta épülő coloradói Hoover-híd végre elkészült. A kivitelezés igazi építészeti bravúrnak számít, figyelembe véve a nehéz természeti körülményeket. 

A beruházás teljes költsége autópályákkal együtt 240 millió dollárba (47,4 milliárd forintba) került. Az építmény a Colorado folyót szeli át 300 méter magasan a vízfelszín felett. A teljes hossza eléri az 580 métert, amiről rá lehet látni a közeli vízerőműre, a Hoover-gátra, ami Amerika egyik legnagyobb áramot termelő létesítménye. 

Az építésig egészen a 2000-es évekig várni kellett (a magas költségek és technikai nehézségek miatt), jóllehet a tervek már évtizedekkel ezelőtt az íróasztalon hevertek.

A híd váza acélból és betonból készült. A munkálatok 1500 embernek (1200 munkás és 300 mérnök) adtak munkát éveken át. 

Az objektum a Phoenix és Las Vegas közti út hosszát mintegy 100 kilométerrel lerövidíti, ezért több tízezer autós forgalmat várnak naponta. Ezen felül sok turistára is számítanak, mivel páratlan kilátás nyílik mind a Coloradó folyóra, mind a gátra. Nagyobb térképre váltás

A gát miatt már mindenki Hoover-hídként emlegeti az építményt, azonban a hivatalos neve Mike O'Callaghan - Pat Tillman Memorial Bridge. Ezt az elnevezést egy nevadai állam volt kormányzójáról, valamint Arizona állam nemzeti hőséről kapta, aki Afganisztánban, a háborúban halt meg. A forgalom leghamarabb novemberben nyílhat meg. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Egyesült Államokban megtalálható több igazi turistalátványosságnak számító híd is. A legismertebbek egyike az 1260 méter hosszú Golden Gate híd. ami a Csendes-óceánt és a San Fransiscó-i öblöt köti össze. Az USA ötödik legismertebb építménye San Fransiscó szimbólumává vált.

A világ leghosszabb hídját (35,5 km) Kínában találjuk. A Sárga-tengeren ível át Sanghaj és Ningbo között. Az építése másfél milliárd dollárba (296 milliárd forint) került.

 

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22