9 °C Budapest

Eladó a sportceleb milliárdos luxuslakása + fotók

2010. október 21. 16:58

Az egykori teniszcsillag, Pete Sampras 25 millió dollárért (mintegy 5 milliárd forintért) árulja 2008-ban vásárolt kaliforniai házát. A volt világelsőt több szavazáson is beválasztották minden idők legnagyobb teniszjátékosai közé. 64 tornagyőzelem fűződik nevéhez, ezek közül 14 Grand Slam. Ezzel a teljesítménnyel második az örökös világranglistán a svájci Roger Federer mögött, aki éppen tavaly vette át tőle a címet, és jelenleg 16 nagytorna győzelemnél tart. 

Az eladásra meghirdetett ingatlan egy 20 hektáros területen, a hegy tetején található. Innen csodálatos kilátás nyílik a magaslat alatt húzódó völgyre és a környező hegyekre (képek forrása: www.nbcwashington.com). 

Az 1200 négyzetméteres kétszintes házban minden megtalálható, ami a luxus elengedhetetlen kelléke. 

Van benne hatalmas ebédlő tölgyfa asztallal. 

A nappalit fehér tölgyfa padlózat borítja, a külső fal üvegből készült és üvegajtókon keresztül lehet a hátsó udvarra jutni.

Az ingatlanhoz 7 háló és 10 fürdőszoba tartozik.

Ezen felül fellelhetünk még egy pókerszobát és egy szórakozató média centrumot is. A ház körül fedett verandákat, beépített barbecue-központot és medencét is láthatunk.

Mindezeken túl a meghirdetett tulajdonhoz tartozik még egy 111 négyzetméteres vendégház, valamint egy 186 négyzetméteres konditerem. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A volt világelsőnek saját, éjszaka is kivilágítható teniszpályája van. 

A ház alkonyatkor sem egy utolsó látvány.

A 20 hektáros birtok bejárata lent, a völgyben található.

A 39 éves sztár 286 hétig vezette az ATP hivatalos világranglistáját, ami még mindig rekord (Roger Federer csak egy héttel marad el ettől). 1993-1998 között pontszámok alapján hat éven keresztül ő volt a legjobb játékosa. Tizenöt éves karrierje során a Grand Slamjeinek felét (7) Wimbledonban nyerte, ezzel a tenisztörténelem legtöbb londoni győzelemével dicsekedhet. A US Opent ötször, az Ausztrált kétszer sikerült elhódítania. Azonban a karrier Grand Slamet (mind a 4 nagytorna megnyerése) nem sikerült elérnie, mivel a salakborítású Roland Garroson soha sem tudott diadalmaskodni.

Pete Sampras győzelmei: 14 Grand Slam, 11 ATP Mesterek Tornája, 34 ATP Tour és 5 Tenisz Mesterek Kupája.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem