6 °C Budapest

Újít a Tesco: jönnek az önkiszolgáló kasszák!

Pénzcentrum
2010. május 18. 08:32

Augusztus elsején új hipermarket-koncepciót vezet be a népszerű áruházlánc Tesco Extra néven. A lánc a Fogarasi úti áruházat alakítja át úgy, hogy több profilt, így a például a telefonok, fényképezőgépek és fotóalkatrészek eladását az áruházon belül elkülönített üzletrészbe viszi, ahogyan új profilként üzlethelyiséget alakít ki az optikának, amelyet az optikai szakboltok mintájára új szolgáltatással (szemvizsgálat) egészít ki - írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikai termékek eladása szintén átalakul, ahogyan divatáruház jelleget kap a konfekció is. A legnagyobb újítás a kasszáknál lesz, ugyanis a terv szerint gyorsabb és modernebb berendezések segítik a fizetést, lesznek gyors és önkiszolgáló kasszák.

A napi fogyasztási cikkeknél a magasabb hozzáadott értéket képviselő élelmiszerekkel, friss áruval nő a kínálat. A cég egyelőre arról nem beszélt, hogy a Tesco Extra koncepció más hipermarketjeiben is megjelenik-e.

A cél, hogy a Fogarasi úti egység tesztként működjön és a koncepció elemeit képesek legyenek átemelni máshová is. Az átalakítás költségeiről ugyancsak nem beszéltek, ám annyit elárultak, hogy az utóbbi években ez a társaság legnagyobb fejlesztése.

A Tesco Extra koncepció Nagy-Britanniából indult 13 éve, azóta Szlovákiában, egy Pozsony környéki egységben alkalmazták, valamint most alakítanak át egy áruházat Lengyelországban is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem