Újít a Tesco: jönnek az önkiszolgáló kasszák!

Pénzcentrum
2010. május 18. 08:32

Augusztus elsején új hipermarket-koncepciót vezet be a népszerű áruházlánc Tesco Extra néven. A lánc a Fogarasi úti áruházat alakítja át úgy, hogy több profilt, így a például a telefonok, fényképezőgépek és fotóalkatrészek eladását az áruházon belül elkülönített üzletrészbe viszi, ahogyan új profilként üzlethelyiséget alakít ki az optikának, amelyet az optikai szakboltok mintájára új szolgáltatással (szemvizsgálat) egészít ki - írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikai termékek eladása szintén átalakul, ahogyan divatáruház jelleget kap a konfekció is. A legnagyobb újítás a kasszáknál lesz, ugyanis a terv szerint gyorsabb és modernebb berendezések segítik a fizetést, lesznek gyors és önkiszolgáló kasszák.

A napi fogyasztási cikkeknél a magasabb hozzáadott értéket képviselő élelmiszerekkel, friss áruval nő a kínálat. A cég egyelőre arról nem beszélt, hogy a Tesco Extra koncepció más hipermarketjeiben is megjelenik-e.

A cél, hogy a Fogarasi úti egység tesztként működjön és a koncepció elemeit képesek legyenek átemelni máshová is. Az átalakítás költségeiről ugyancsak nem beszéltek, ám annyit elárultak, hogy az utóbbi években ez a társaság legnagyobb fejlesztése.

A Tesco Extra koncepció Nagy-Britanniából indult 13 éve, azóta Szlovákiában, egy Pozsony környéki egységben alkalmazták, valamint most alakítanak át egy áruházat Lengyelországban is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43