22 °C Budapest

Újít a Tesco: jönnek az önkiszolgáló kasszák!

Pénzcentrum
2010. május 18. 08:32

Augusztus elsején új hipermarket-koncepciót vezet be a népszerű áruházlánc Tesco Extra néven. A lánc a Fogarasi úti áruházat alakítja át úgy, hogy több profilt, így a például a telefonok, fényképezőgépek és fotóalkatrészek eladását az áruházon belül elkülönített üzletrészbe viszi, ahogyan új profilként üzlethelyiséget alakít ki az optikának, amelyet az optikai szakboltok mintájára új szolgáltatással (szemvizsgálat) egészít ki - írja a Napi Gazdaság.

Az elektronikai termékek eladása szintén átalakul, ahogyan divatáruház jelleget kap a konfekció is. A legnagyobb újítás a kasszáknál lesz, ugyanis a terv szerint gyorsabb és modernebb berendezések segítik a fizetést, lesznek gyors és önkiszolgáló kasszák.

A napi fogyasztási cikkeknél a magasabb hozzáadott értéket képviselő élelmiszerekkel, friss áruval nő a kínálat. A cég egyelőre arról nem beszélt, hogy a Tesco Extra koncepció más hipermarketjeiben is megjelenik-e.

A cél, hogy a Fogarasi úti egység tesztként működjön és a koncepció elemeit képesek legyenek átemelni máshová is. Az átalakítás költségeiről ugyancsak nem beszéltek, ám annyit elárultak, hogy az utóbbi években ez a társaság legnagyobb fejlesztése.

A Tesco Extra koncepció Nagy-Britanniából indult 13 éve, azóta Szlovákiában, egy Pozsony környéki egységben alkalmazták, valamint most alakítanak át egy áruházat Lengyelországban is.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?