Válaszolt a Tesco: nincs titok a botránylevélben

2010. május 7. 05:02

Reagált a Tesco arra a lapértesülésre, mely szerint akár 3000 fős elbocsátással, sőt, 80%-os bércsökkentéssel járhat a vasárnapi nyitva tartás korlátozása.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Nemzet egy belső levélre hivatkozva azt állította, akkor sem lenne szabad hétvégéje a Tesco dolgozóinak, ha a vasárnap pihenőnap lenne, mivel az egynapos kiesé miatt a vevők szombaton és hétfőn rohamoznák meg az áruházakat.

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak?
Kattints!

Az állítólagos dokumentumban a cég leszögezi: amennyiben vasárnap be kellene zárni az áruházakat, a dolgozók 15%-a (3000-3500 fő) kerülne utcára. A dolgozók a vasárnapért járó kiemelt bérezést is elbukhatják, így -a vezetőség szerint- egyes dolgozók fizetése akár 80%-kal csökkenhet.

A cikk kapcsán a Tesco-Global Áruházak Zrt. a Pénzcentrumot az alábbiakról tájékoztatta:

"A Tesco-Global Áruházak Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cég munkavállalói ne csak a médián keresztül értesüljenek az őket érintő ügyekben a cég álláspontjáról, hanem ezekről a vállalat vezetősége is minden esetben tájékoztast adjon. A Tesco ennek tett eleget, mikor elküldte álláspontját a dolgozóinak a vasárnapi nyitva tartás korlátozásával kapcsolatban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ebben szereplő gazdasági következményekre vonatkozó információk összhangban állnak az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) erre vonatkozó adataival. A Tesco-Global Áruházak Zrt. fontosnak tartja, hogy munkavállalói függetlenül és a tények ismeretében alakíthassák ki véleményüket minden őket érintő kérdésről."

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22