28 °C Budapest

Válaszolt a Tesco: nincs titok a botránylevélben

2010. május 7. 05:02

Reagált a Tesco arra a lapértesülésre, mely szerint akár 3000 fős elbocsátással, sőt, 80%-os bércsökkentéssel járhat a vasárnapi nyitva tartás korlátozása.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Nemzet egy belső levélre hivatkozva azt állította, akkor sem lenne szabad hétvégéje a Tesco dolgozóinak, ha a vasárnap pihenőnap lenne, mivel az egynapos kiesé miatt a vevők szombaton és hétfőn rohamoznák meg az áruházakat.

Búcsút inthetünk a vasárnapi bevásárlásnak?
Kattints!

Az állítólagos dokumentumban a cég leszögezi: amennyiben vasárnap be kellene zárni az áruházakat, a dolgozók 15%-a (3000-3500 fő) kerülne utcára. A dolgozók a vasárnapért járó kiemelt bérezést is elbukhatják, így -a vezetőség szerint- egyes dolgozók fizetése akár 80%-kal csökkenhet.

A cikk kapcsán a Tesco-Global Áruházak Zrt. a Pénzcentrumot az alábbiakról tájékoztatta:

"A Tesco-Global Áruházak Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cég munkavállalói ne csak a médián keresztül értesüljenek az őket érintő ügyekben a cég álláspontjáról, hanem ezekről a vállalat vezetősége is minden esetben tájékoztast adjon. A Tesco ennek tett eleget, mikor elküldte álláspontját a dolgozóinak a vasárnapi nyitva tartás korlátozásával kapcsolatban.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ebben szereplő gazdasági következményekre vonatkozó információk összhangban állnak az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) erre vonatkozó adataival. A Tesco-Global Áruházak Zrt. fontosnak tartja, hogy munkavállalói függetlenül és a tények ismeretében alakíthassák ki véleményüket minden őket érintő kérdésről."

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?