18 °C Budapest

Trükkös áruház: ő fizet, ha túl drágán vásároltál

2010. április 28. 16:58

Talán örökre véget vethet az üzletláncok árháborúinak a brit Asda áruházlánc legújabb fejlesztése. A high-tech rendszer elvileg garantálja, hogy az Asda mindig olcsóbb legyen legnagyobb konkurenseinél.

Az Asda minden termékhez ad egy külön kódot, amit le lehet ellenőrizni ár-összehasonlító honlapjukon. A rendszer összehasonlítja a terméket a Tesco, a Sainsbury's és a Morrisons áraival. A feltételek között szerepel, hogy mindegyik áruházban kapható legyen az árucikk, illetve hogy a vevő legalább 8 terméket vásároljon. A rendszer az általánosan hitelesnek tartott MySupermarket.co.uk árösszehasonlító oldal rendszerének árait fogadja el alapként.

Ha a vásárolt termék olcsóbb bármely más áruházban, a rendszer visszautalja a vevőnek az árkülönbözetet + 1 pennyt. A különbözet kupon formában realizálódik, amit -természetesen- az Asda boltjaiban lehet levásárolni. Így tehát könnyen lehet, hogy az Asda-nak az is megéri, hogy ha a vevő több terméken is talál árkülönbözetet, hiszen a kuponnal kezében nagyobb az esélye annak, hogy visszatérjen az áruházlánc valamely üzletébe - ez pedig máris újabb forgalmat generál az Asda-nak.

Andy Bond, az Asda vezérigazgatója úgy összegezte az innovációt, hogy mostantól nem lehet, és nem is fogják megverni az Asda-t az árháborúban.

A brit sajtó ugyanakkor azt emeli ki negatívumként, hogy az árak összehasonlítása a sajátmárkás termékekre nem vonatkozik, márpedig a szigetország áruházaiban is egyre több vásárló keresi az áruházláncok közismerten jó minőségű saját áruit.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?