22 °C Budapest

Trükkös áruház: ő fizet, ha túl drágán vásároltál

2010. április 28. 16:58

Talán örökre véget vethet az üzletláncok árháborúinak a brit Asda áruházlánc legújabb fejlesztése. A high-tech rendszer elvileg garantálja, hogy az Asda mindig olcsóbb legyen legnagyobb konkurenseinél.

Az Asda minden termékhez ad egy külön kódot, amit le lehet ellenőrizni ár-összehasonlító honlapjukon. A rendszer összehasonlítja a terméket a Tesco, a Sainsbury's és a Morrisons áraival. A feltételek között szerepel, hogy mindegyik áruházban kapható legyen az árucikk, illetve hogy a vevő legalább 8 terméket vásároljon. A rendszer az általánosan hitelesnek tartott MySupermarket.co.uk árösszehasonlító oldal rendszerének árait fogadja el alapként.

Ha a vásárolt termék olcsóbb bármely más áruházban, a rendszer visszautalja a vevőnek az árkülönbözetet + 1 pennyt. A különbözet kupon formában realizálódik, amit -természetesen- az Asda boltjaiban lehet levásárolni. Így tehát könnyen lehet, hogy az Asda-nak az is megéri, hogy ha a vevő több terméken is talál árkülönbözetet, hiszen a kuponnal kezében nagyobb az esélye annak, hogy visszatérjen az áruházlánc valamely üzletébe - ez pedig máris újabb forgalmat generál az Asda-nak.

Andy Bond, az Asda vezérigazgatója úgy összegezte az innovációt, hogy mostantól nem lehet, és nem is fogják megverni az Asda-t az árháborúban.

A brit sajtó ugyanakkor azt emeli ki negatívumként, hogy az árak összehasonlítása a sajátmárkás termékekre nem vonatkozik, márpedig a szigetország áruházaiban is egyre több vásárló keresi az áruházláncok közismerten jó minőségű saját áruit.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?