25 °C Budapest

Mélyhűtöttpiac: itt is a saját márkás fogy!

2010. április 26. 09:15

A mélyhűtött élelmiszerek hazai piacának egyes szereplői bizakodók, míg mások azonban visszavonulót fújnak. A svéd Findus cég márciusban például úgy döntött, megszünteti a Findus Hungária Kft.-t - írja a Világgazdaság.

A bezárás indoka nem a tavalya 200 milliós mínusz volt, hanem a cég 2007 óta megnövekedett kintlévőségei, de a forint gyengülése is betett a cégnek.

A válság után erősen megváltoztak a fogyasztói szokások (megnőtt például a tartós élelmiszerek népszerűsége), ami ezt a szegmenst is érintette: visszaesett a kényelmi termékek iránti kereslet, nőtt azonban az alapanyagoké, amire a zöldség-gyümölcs árának csökkenése is hatott.

A mélyhűtött élelmiszerek piacán is gyorsan terjednek a saját márkás termékek. Ezt látja a Tesco is, ahol a mélyhűtött termékeken belül mennyiségben 25-35 százalékot tesz ki ezek aránya.

A Tesco úgy látja, nem csak a válság, de a vásárlók egészségtudatossága is magyarázatul szolgál a fagyasztott termékek forgalmának növekedéséhez: a fogyasztók inkább ezt veszik, a tartósítószereket tartalmazó konzervek helyett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Losó József, a Mirelite-Mirsa Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta, ők optimistán néznek a jövőbe, hiszen már ma is 12 kiló az egy főre jutó éves fogyasztás, ami több, mint kétszerese a tíz évvel ezelőttinek, de a nyugati országokhoz képest még mindig elmaradásban vagyunk.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?