18 °C Budapest

Veszélyes kínai árucikkek: rózsaszín sportcipők, bőrcsizmák - képekkel!

2010. február 16. 12:02

Hazai forgalmazásban megtiltott, határérték feletti dimetil-fumarát tartalmú termékek A dimetil-fumarát biocidot (penészesedés-gátlót) tartalmazó termékek forgalmazásának megtiltásáról szóló 14/2009.(IV. 29.) EüM rendelet felhatalmazása alapján 2009. május 20. óta végez országos ellenőrzéseket az ÁNTSZ. A szolgálat honlapjára most több olyan ruházati termék fényképét és azonosító adatait tették fel, amelyek határértéken felül tartalmazzák az említett anyagot.

A dimetil-fumarát (DMF) penészedést gátló hatóanyag, melyet jellemzően bőr lábbelik, bőrbútorok, bőrkiegészítők, textiltermékek esetében alkalmazzák. Az Európai Unióban a DMF használata tiltott. A tapasztalatok szerint elsősorban a távol-keleti gyártású termékek és alapanyagok esetében fordul elő a DMF jelenléte.

Az ÁNTSZ kistérségi intézeteinek kémiai biztonsági felügyelői eddig 1790 egységben ellenőrizték az egészségre ártalmas dimetil-fumaráttal kezelt árucikkek forgalmazását, elsősorban a kis- és nagykereskedésekben, a raktárakban, a piacokon és a gyártóüzemekben.

Az alábbiakban bemutatjuk az ÁNTSZ kistérségi intézeteitől, valamint a nemzetközi RAPEX rendszerből érkezett kifogásolt termékek fényképeit és azonosító adatait. A laboratóriumi vizsgálatok alapján az ÁNTSZ illetékes kistérségi intézetei az érintett termékek forgalmazását megtiltják.

Hazai forgalmazásban megtiltott, határérték feletti dimetil-fumarát tartalmú termékek

Márka: Daer női csizma
Cikkszám: A01
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Daer női csizma
Cikkszám: B65
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Gold dragon barna/lila sportcipő
Cikkszám: 818-2
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Gold dragon sportcipő
Cikkszám: 816-1
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Márka: Gold dragon fekete sportcipő
Cikkszám: 818-5
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Gold dragon sportcipő
Cikkszám: 818-3
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: G.river pink sportcipő
Cikkszám: D81754/MIX24
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja


Egyéb határérték feletti dimetil-fumarát tartalmú termékek

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?