27 °C Budapest

Veszélyes kínai árucikkek: rózsaszín sportcipők, bőrcsizmák - képekkel!

2010. február 16. 12:02

Hazai forgalmazásban megtiltott, határérték feletti dimetil-fumarát tartalmú termékek A dimetil-fumarát biocidot (penészesedés-gátlót) tartalmazó termékek forgalmazásának megtiltásáról szóló 14/2009.(IV. 29.) EüM rendelet felhatalmazása alapján 2009. május 20. óta végez országos ellenőrzéseket az ÁNTSZ. A szolgálat honlapjára most több olyan ruházati termék fényképét és azonosító adatait tették fel, amelyek határértéken felül tartalmazzák az említett anyagot.

A dimetil-fumarát (DMF) penészedést gátló hatóanyag, melyet jellemzően bőr lábbelik, bőrbútorok, bőrkiegészítők, textiltermékek esetében alkalmazzák. Az Európai Unióban a DMF használata tiltott. A tapasztalatok szerint elsősorban a távol-keleti gyártású termékek és alapanyagok esetében fordul elő a DMF jelenléte.

Az ÁNTSZ kistérségi intézeteinek kémiai biztonsági felügyelői eddig 1790 egységben ellenőrizték az egészségre ártalmas dimetil-fumaráttal kezelt árucikkek forgalmazását, elsősorban a kis- és nagykereskedésekben, a raktárakban, a piacokon és a gyártóüzemekben.

Az alábbiakban bemutatjuk az ÁNTSZ kistérségi intézeteitől, valamint a nemzetközi RAPEX rendszerből érkezett kifogásolt termékek fényképeit és azonosító adatait. A laboratóriumi vizsgálatok alapján az ÁNTSZ illetékes kistérségi intézetei az érintett termékek forgalmazását megtiltják.

Hazai forgalmazásban megtiltott, határérték feletti dimetil-fumarát tartalmú termékek

Márka: Daer női csizma
Cikkszám: A01
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Daer női csizma
Cikkszám: B65
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Gold dragon barna/lila sportcipő
Cikkszám: 818-2
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Gold dragon sportcipő
Cikkszám: 816-1
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Márka: Gold dragon fekete sportcipő
Cikkszám: 818-5
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: Gold dragon sportcipő
Cikkszám: 818-3
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja

Márka: G.river pink sportcipő
Cikkszám: D81754/MIX24
Származási hely: Kína
Fellelési hely: Baja


Egyéb határérték feletti dimetil-fumarát tartalmú termékek

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?