Visszahívások a Hondánál is: életveszélyesek a légzsákjai!

Pénzcentrum
2010. február 10. 14:32

A Toyota közel fél milliós visszahívása után, most Japán második legnagyobb autógyártója, a Honda is visszahívja 437 ezer autóját, főleg Észak-Amerikában, mivel az azokban található légzsákok életveszélyesnek bizonyultak.

2008 év végén már egyszer visszahívtak ezzel az ürüggyel 4000 Accord-ot és Civic-et, majd ezek száma 2009 közepére további 510 ezer autóval bővült. A legutóbbi visszahívás Japánt, Mexikót, Tajvant és Ausztráliát is érintette - írja a BBC.

A Toyota korábban már több millió autót volt kénytelen visszahívni hibás elektromos ablakemelők, illetve gázpedálok miatt.

A Hondánál a légzsákokkal volt probléma, ugyanis ütközéskor hajlamosak túlfújni magukat, ami komoly balesetveszélyt jelent, mivel szétrobbanásakor apró fémdarabok sérthetik meg az utast, akár halálosan is.

A hiba következtében már 11 sérülésről, illetve egy halálos esetről is tudomást szerzett a gyártó. A visszahívás a 2001 és 2002-es Accord, Civic, Odyssey, Pilot, CL, CR-V modelleket, valamint a 2002-es Acura TL járműveket érinti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bejelentés után a Honda részvényei zuhanni kezdtek a japán tőzsdén.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?