36 °C Budapest

Veszély! Hamis Stihl-fűrészek a piacon

Pénzcentrum
2010. február 10. 15:02

Hamisított láncfűrészek veszélyeivel kapcsolatban adtak ki figyelmeztetést az illetékes brit hatóságok azt követően, hogy a helyi bíróság ezek értékesítésének vádjával megbírságolt egy olasz kereskedőt - írja a hamisitasellen.hu.

Az angliai Weymouth bírósága 550 fontos pénzbüntetést szabott ki egy olasz kereskedőre, aki hamis márkajelzéssel ellátott láncfűrészeket próbált meg értékesíteni a régióban. Mindezek mellett a testület a bírósági költségek megtérítésére, továbbá a még birtokában lévő hamisítványok átadására kötelezte a férfit.

A hatóságok közlése szerint a hozzájuk beérkező panaszok alapján kérdezték ki az érintett kereskedőt, Carmine Paolillo-t. A férfi állítása szerint általában ruházati termékek értékesítésével foglalkozik, de korábban is adott már el fűrészeket. Aktuális, Stihl márkajelzéssel ellátott készletét Birminghamben szerezte be; a 16 birtokába került láncfűrészből nyolcat el is adott. Beismerő vallomása szerint tudta, hogy az eszközök hamisítványok, és egyetlen vevőjének sem állította ennek ellenkezőjét.

A hatóságok az üggyel kapcsolatos figyelmeztetésükben arra kérik Paolillo vevőit, hogy a potenciális veszélyre való tekintettel ne használják a megvásárolt fűrészeket. A szakértői vizsgálat szerint a hamisítványok indító szerkezete hibásan működik, így a hamis fűrészek használata rendkívül balesetveszélyes.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?