12 °C Budapest

Tesco belső felmérés: ettől a kérdéstől mindenki kiakadt

2010. január 27. 03:55

A kereskedelmi óriás évente belső felmérést végez, melynek segítségével egyrészt felmérik a dolgozói igényeket, továbbá megpróbálnak minél többet megtudni a dolgozóikról a munkakörülmények javítása érdekében. Az anyaországban végzett legutóbbi vizsgálat egyik kérdése azonban kiverte a biztosítékot a válaszadóknál, mivel a munkáltató a dolgozók nemi identitását firtatta.

Az egyik munkavállalót nem hagyta annyiban a történteket és egy internetes fórumon közzétette és kommentálta is a kényes kérdést. "Rendkívül tolakodónak tartom egy munkáltató részéről, hogy a dolgozói nemi identitását feszegeti, ugyanis véleményem szerint ez mindenkinek a magánügye. Kollégáimmal együtt úgy gondoljuk, hogy ehhez igazán semmi köze a Tescónak."

A dolgozók szerint nagy kérdés, hogy egy áruházlánc vajon milyen következtetést tud levonni, vagy milyen üzleti döntést tud hozni akkor, ha kideríti, hogy az alkalmazottai milyen arányban vonzódnak a saját nemükhöz, illetve az ellenkező nemhez.

Napi vezető hírek:
Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? Tálcán kínálunk 1,68 millió ügyfelet
Bukik az Aldi?! Túl kemény a verseny


A felmérésben korábban is szerepeltek személyes kérdések, de ezek többsége a dolgozók korára, nemére, etnikai hovatartozására, vagy vallására vonatkoztak. Megkérdezni egy beosztottól, hogy ferde hajlamú-e, meglehetősen ritka és szokatlan gyakorlat.

A Tesco úgy kommentálta az esetet, hogy felelős és megbízható munkaadóként fontosnak tartják a belső felmérést, mivel ennek eredménye segít a munkakörülmények javítását megcélzó döntések meghozatalát. A szigetországban nagy létszámú és rendkívül változatos a Tesco alkalmazottak összetétele, a kérdésekre adott válaszok alapján jobban megismerhetik a dolgozói igényeket. A cég képviselője hozzátette, hogy a kérdőív kitöltése teljesen anonim módon és önkéntes alapon történt, senkiről nem derül ki, hogy milyen választ adott a zavarba ejtő kérdésre. A munkavállalók úgy is dönthettek, hogy nem töltik ki az ívet, vagy csak arra a kérdésre válaszolnak, amelyikre szeretnének.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum hírfolyam!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm