Tesco belső felmérés: ettől a kérdéstől mindenki kiakadt

2010. január 27. 03:55

A kereskedelmi óriás évente belső felmérést végez, melynek segítségével egyrészt felmérik a dolgozói igényeket, továbbá megpróbálnak minél többet megtudni a dolgozóikról a munkakörülmények javítása érdekében. Az anyaországban végzett legutóbbi vizsgálat egyik kérdése azonban kiverte a biztosítékot a válaszadóknál, mivel a munkáltató a dolgozók nemi identitását firtatta.

Az egyik munkavállalót nem hagyta annyiban a történteket és egy internetes fórumon közzétette és kommentálta is a kényes kérdést. "Rendkívül tolakodónak tartom egy munkáltató részéről, hogy a dolgozói nemi identitását feszegeti, ugyanis véleményem szerint ez mindenkinek a magánügye. Kollégáimmal együtt úgy gondoljuk, hogy ehhez igazán semmi köze a Tescónak."

A dolgozók szerint nagy kérdés, hogy egy áruházlánc vajon milyen következtetést tud levonni, vagy milyen üzleti döntést tud hozni akkor, ha kideríti, hogy az alkalmazottai milyen arányban vonzódnak a saját nemükhöz, illetve az ellenkező nemhez.

Napi vezető hírek:
Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? Tálcán kínálunk 1,68 millió ügyfelet
Bukik az Aldi?! Túl kemény a verseny


A felmérésben korábban is szerepeltek személyes kérdések, de ezek többsége a dolgozók korára, nemére, etnikai hovatartozására, vagy vallására vonatkoztak. Megkérdezni egy beosztottól, hogy ferde hajlamú-e, meglehetősen ritka és szokatlan gyakorlat.

A Tesco úgy kommentálta az esetet, hogy felelős és megbízható munkaadóként fontosnak tartják a belső felmérést, mivel ennek eredménye segít a munkakörülmények javítását megcélzó döntések meghozatalát. A szigetországban nagy létszámú és rendkívül változatos a Tesco alkalmazottak összetétele, a kérdésekre adott válaszok alapján jobban megismerhetik a dolgozói igényeket. A cég képviselője hozzátette, hogy a kérdőív kitöltése teljesen anonim módon és önkéntes alapon történt, senkiről nem derül ki, hogy milyen választ adott a zavarba ejtő kérdésre. A munkavállalók úgy is dönthettek, hogy nem töltik ki az ívet, vagy csak arra a kérdésre válaszolnak, amelyikre szeretnének.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pénzcentrum hírfolyam!

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?