1 °C Budapest

Íme a Tesco legújabb ötlete: már megint kitaláltak valamit!

2010. január 25. 12:02

Újabb piacon próbálkozik a brit Tesco: ezúttal a filmiparban szeretne teret hódítani magának. A tervek szerint az áruházlánc bestsellerek megfilmesítésében venne részt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánca tovább bővíti portfólióját. Az áruházlánc Nagy-Britanniában foglalkozik már banki szolgáltatásokkal, rendelkezik mobiltelefon-üzletággal, érdekelt a turizmusban és -benzinkútjai révén- az energiaiparban is. A Tesco most azonban a filmiparban lát újabb lehetőségeket.

Metro, Tesco, Auchan, IKEA: gigászok harca a vásárlókért

A Sunday Times információi szerint az áruházlánc együttműködési megállapodást kötött az Amber Entertainment filmipari vállalattal. A részletekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Tesco több millió fontot szán a vállalkozásra, mely első körben bestseller könyvek megfilmesítését tűzte ki célul.

A közös vállalkozás első megjelenése Jackie Collins brit írónő "Paris Connections" című thrillere lesz: a Párizsban forgatott film -hasonlóan a többi Tesco-megjelenéshez- nem lesz látható a mozikban, hanem kizárólag DVD-n kerül forgalmazásra.

A Tesco tervei szerint több népszerű ponyvaregény-szerző, például Dick Francis, Philip Pullman és Judy Blume könyveinek megfilmesítésére is exkluzív jogokat szerez majd, így szélesítheti boltjaiban a DVD-kínálatot. Külön előnyt jelenthet, ha a filmekkel közvetlenül a könyvek mellett találkozhatnak a vásárlók, így egyszerre megvásárolhatják a kapcsolódó termékeket.

A hírek szerint az üzletlánc kizárólag a termékek marketingjével és terjesztésével foglalkozik majd, a filmek gyártásába és a forgatókönyvbe nem lesz beleszólása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?