10 °C Budapest

Címke: etnikai hovatartozás (11 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 23. 11:40

Ők a munkaerőpiac nagy vesztesei: esélyük sincs elhelyezkedni

Téged is ért már hátrányos megkülönböztetés? Nem vagy egyedül: minden 10. magyar szenvedett már el diszkriminációt neme, származása, életkora, családi körülménye, egészségi állapota vagy végzettsége okán - legtöbben álláskereséskor, de a napi munkavégzés, a leépítés, vagy akár hivatalos ügyintézés esetén is előfordul, hogy valaki indokolatlan hátrányt szenved el.

NapiCsárt | 2018. július 24. 15:00

Lesújtó jelentés: magyarok milliói lesznek egyre szegényebbek

Az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok egyike az egyenlőtlenség csökkentése. Van még mit tenni ezen a téren, ugyanis a társadalom alsó 40 százaléka számarányánál jóval kisebb mértékben részesül a jövedelmekből.

MTI | 2012. február 21. 13:32

Egyre veszélyesebbek az online bűnözők

Magyarországon mintegy 900 ezer felnőtt esett áldozatul tavaly online bűncselekménynek, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a legnagyobb visszaélések bankkártyákkal történtek, a támadások összesen 21 milliárd forint veszteséget okoztak az áldozatoknak.

Pénzcentrum | 2012. február 2. 15:02

Méltánytalan adókedvezmény: újabb pofon a volt szolgálati nyugdíjasoknak

Kétéves csúszással lehet csak igénybe venni a korábbi szolgálati nyugdíj helyébe lépett járandóságból a gyermekek utáni adókedvezményt. A vonatkozó kormányrendelet szerint ugyanis az ehhez szükséges igazolást csak az adóévet követő év június 30-áig adja ki az adóhatóság. Vagyis az idei évit csak 2013. június 30-ig, vagyis a személyi jövedelemadó bevallás májusi benyújtási határideje után. Így az idei kedvezményeket csak a 2014-ben esedékes adóbevallásban lehetne érvényesíteni.

Pénzcentrum | 2011. március 20. 11:02

Púp a főnök hátán az idős dolgozó

A versenyszférában dolgozó munkavállalók közül viszonylag keveseket ért diszkrimináció az elmúlt évben. A legnagyobb eséllyel koruk miatt érezték úgy a munkavállalók, hogy diszkriminálják őket.

Pénzcentrum | 2011. január 25. 09:32

Októberben ismét népszámlálás Magyarországon

Az idén októberben tartandó népszámlálásnál új technikákat vet be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH): lehet önkitöltő és online kérdőív is, így a háztartások megkaphatják a kérdőívet és visszaküldhetik postán vagy e-mailben.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 22. 11:02

Népszámlálás Kínában: kiderül, hány halottat nem jelentettek be

A novemberben kezdődő kínai népszámlálásra történő felkészülés jegyében felmérik a pekingi állandó lakosság létszámát. A 100 ezer kérdezőbiztos a lekérdezés során a fővárosban élő külföldieket, hongkongiakat, makaóiakat és tajvaniakat is felkeresi a következő egy hónapban.

Pénzcentrum | 2010. január 27. 03:55

Tesco belső felmérés: ettől a kérdéstől mindenki kiakadt

A kereskedelmi óriás évente belső felmérést végez, melynek segítségével egyrészt felmérik a dolgozói igényeket, továbbá megpróbálnak minél többet megtudni a dolgozóikról a munkakörülmények javítása érdekében. Az anyaországban végzett legutóbbi vizsgálat egyik kérdése azonban kiverte a biztosítékot a válaszadóknál, mivel a munkáltató a dolgozók nemi identitását firtatta.

Pénzcentrum | 2008. március 13. 15:17

Köz, teher, elosztás - a baloldal szavazóit jellemzi az állami kiadásokkal kapcsolatos kisebb elköteleződés

A lakosság jövedelmi és munkaerő-piaci helyzetének részletes megismerését célzó felmérést készített ismét a Tárki. A felmérés tanúsága szerint a 2005 őszén lezajlott adatfelvételünk óta jelentősen csökkentek Magyarországon a háztartások megfigyelt nettó szabadrendelkezésű jövedelmei közötti egyenlőtlenségek. A Tárki szerint a 2006 nyaráig alapvetően az alsó középrétegeknek kedvező kormányzati osztogatás politikája volt jellemző, 2006 nyara után pedig az a kiigazító csomag, amely mindennek a költségeit a felső középrétegekre terhelte. A fenti tendenciák a jövedelem eloszlás oldaláról nem jártak a relatív szegénység növekedésével. A magyar háztartások 2007 szeptemberét megelőző időszakban havonta átlagosan 131,448 Ft-ot költöttek, két éve ugyanez 126,249 Ft volt. Ez nominálisan 4-5 százalékos növekedést jelent, ami azonban a 13 százalékos általános fogyasztói árindexszel számolva 7-8 százalékos reálcsökkenéshez vezetett.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm