5 °C Budapest

Ilyen körülmények közt is élnek Tesco alkalmazottak (képekkel)

2009. október 26. 16:58

Szabadidejében 100 milliós ingatlanokat ad-vesz, és felújít a Tesco ruházati pápája, legújabb szerzeményére 5 millió fontért keres vevőt. Már a főállásában sem keres keveset, de sosem jön rosszul egy kis mellékes.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az 57 éves Terry Green-t a pletykák szerint két éve még csábították más vállalathoz, de a Tesco gyorsan reagált, és az akkori 1,5 millió fontos éves fizetését rögtön megtoldották még egy millióval, csakhogy ne hagyja ott a céget. A gazdaságos ruhák értékesítésért felelős öltözködési guru mára a cég topmenedzsereit leszámítva a Tesco legjobban fizetett alkalmazottja lett.

A szabadidejében sem kedveli az unalmas otthonüldögélést a középkorú úr. Ha csak teheti ingatlanokat nézeget, és vásárol szerte Európában. A megvásárolt házakat, lakásokat, nyaralókat magas költségen exkluzívan felújítja saját magának, majd miután ráunt a pompás ingatlanjára, busás haszonnal értékesíti tehetős vásárlóknak.


Éppen így tett a fenti képen látható házával is, amelyért annak ellenére, hogy nincs London legelőkelőbb negyedében, 5 millió fontot szeretne kapni a jövőbeli tulajdonostól. Az árat a fantasztikus londoni panoráma (a ház nagy részéből látható többek között a Parlament épülete és a London Eye óriáskerék), és az ebédlőn is jól látható igényes belső kialakítás miatt tartja reálisnak a ház tulajdonosa. Az ingatlant még 2006-ban vásárolta mintegy 2,5 millió fontért, és az exkluzív belsőépítészeti megoldásokra is mintegy 1,5 millió fontot költött a jól fizetett Tesco alkalmazott.

A ház étkezője háttérben a konyha


A ruhapápa az ingatlanokkal való üzletelést 12 évvel ezelőtt kezdte kicsiben, első lakását alig 70 ezer font haszonnal tudta továbbadni. Azóta több milliót keresett a felújított ingatlanjaival, és jelenleg is több projektje fut, van ingatlana például Mallorcán és a francia Riviérán is.

A francia birtok


A francia tengerpartnál található 2 hektáros telken álló 650 négyzetméteres házát korábban 2,2 millió fontért vásárolta, és a felújítása és kibővítése után mintegy 4,8 millió fontért szeretné továbbadni a tulajdonos.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?