26 °C Budapest

Sötétek? A Tesco nem akar vásárlókat látni az új üzleteiben!

2009. december 7. 04:30

Úgynevezett "sötét üzleteket" nyitott a Tesco két brit városban, melyekbe - bármilyen meglepő, de - a vásárlók nem tehetik be a lábukat. A Croydonban és Aylesfordban átadott egységek kizárólagos feladata az online rendelések felvétele és teljesítése a kosár összeállításától a házhozszállításig.

"Az online áruházak külsőre ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos üzleteink, az ott dolgozók hasonló munkarendben végzik a munkájukat. A fő különbség, hogy ezekben az áruházakban nincsenek pénztárak, valamint csak a Tesco kötelékébe tartozó munkatársak tartózkodhatnak az eladótérben" - mondta Tom Hoskin, a Tesco brit szóvivője.

Fizess bankkártyával! Időt és pénzt is spórolhatsz!

A munkatársak feladata az online rendeléseken szereplő tételek összeállítása és házhoz szállítása. A polcok elrendezése a hagyományos üzletekhez hasonló lesz, hogy a dolgozók könnyen megtalálják a termékeket.

A Tesco hetente közel félmillió internetes rendelést kap a szigetországban, ezek 3-4 %-át lesz képes kezelni az erre kijelölt két új áruház (2010-ben Greenfordban nyitják a harmadikat), a többit a normál üzletekben az eddigi módon teljesítik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"Hetente 3,5 millió látogatója van az internetes oldalunknak, előrejelzéseink szerint 2014-ig évi 15 %-os növekedés előtt áll az ágazat. Az új üzleteket a növekvő igények kielégítése érdekében nyitottuk" - mondta az áruházlánc internetes értékesítési üzletágért felelős vezetője, Laura Wade-Gery.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm