1 °C Budapest

Sötétek? A Tesco nem akar vásárlókat látni az új üzleteiben!

2009. december 7. 04:30

Úgynevezett "sötét üzleteket" nyitott a Tesco két brit városban, melyekbe - bármilyen meglepő, de - a vásárlók nem tehetik be a lábukat. A Croydonban és Aylesfordban átadott egységek kizárólagos feladata az online rendelések felvétele és teljesítése a kosár összeállításától a házhozszállításig.

"Az online áruházak külsőre ugyanúgy néznek ki, mint a hagyományos üzleteink, az ott dolgozók hasonló munkarendben végzik a munkájukat. A fő különbség, hogy ezekben az áruházakban nincsenek pénztárak, valamint csak a Tesco kötelékébe tartozó munkatársak tartózkodhatnak az eladótérben" - mondta Tom Hoskin, a Tesco brit szóvivője.

Fizess bankkártyával! Időt és pénzt is spórolhatsz!

A munkatársak feladata az online rendeléseken szereplő tételek összeállítása és házhoz szállítása. A polcok elrendezése a hagyományos üzletekhez hasonló lesz, hogy a dolgozók könnyen megtalálják a termékeket.

A Tesco hetente közel félmillió internetes rendelést kap a szigetországban, ezek 3-4 %-át lesz képes kezelni az erre kijelölt két új áruház (2010-ben Greenfordban nyitják a harmadikat), a többit a normál üzletekben az eddigi módon teljesítik.

"Hetente 3,5 millió látogatója van az internetes oldalunknak, előrejelzéseink szerint 2014-ig évi 15 %-os növekedés előtt áll az ágazat. Az új üzleteket a növekvő igények kielégítése érdekében nyitottuk" - mondta az áruházlánc internetes értékesítési üzletágért felelős vezetője, Laura Wade-Gery.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?