-1 °C Budapest

Nem lankad a karácsonyi roham a boltokban

2009. december 28. 16:02

Sosem látott tömegek szabadultak el a boltokban karácsony másnapján, nem csak hazánkban, de Nagy-Britanniában is.

December 26-án nemcsak a magyarok, a britek is megunták az otthon üldögélést és nekiindultak felfedezni, milyen leértékelésekkel várják őket a nagyáruházak. Annyian karolták fel az ötletet, hogy végül a statisztikák szerint minden eddiginél többen fordultak meg a boltokban. A tavalyinál 20 százalékkal többen, csaknem 12 millióan néztek szét a boltokban, fantasztikus leértékeléseket keresve: ez nagyjából az ország lakosságának egyötödét teszi ki.

A roham intenzitásához az is hozzátett, hogy január elsejétől a szigetországban 15-ről 17,5 százalékra emelkedik az áfa, így sokan előrehozták a vásárlásaikat, amelyeket hagyományosan csak a január végi elértékelésekkor szoktak megejteni.

Ám többek közt az áfaemelésnek köszönhetően a bolttulajdonosok kemény év elébe néznek, jövőre ugyanis várhatóan tovább tart majd a pangás a kiskereskedelemben, főleg a nagyértékű termékek - bútorok, tartós fogyasztási cikkek - piacán.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem