-1 °C Budapest

Szenteste indulnak a legnagyobb leértékelések

2009. december 22. 14:02

Már december 24-én este megkezdődhet a brit online áruházakban a termékek karácsony utáni leértékelése, hogy egyet se veszítsenek el az áruházak az ünnepek utáni akciókat kereső vásárlókból.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Késhegyig menő harcra lehet számítani az interneten azokért a vásárlókért, akiknek még maradt egy kis pénze karácsony után. Sok kiskereskedő már karácsony este megkezdi az akciókat a neten, december 26-a, szombat pedig az év egyik legnagyobb forgalmú napjának számíthat a valódi áruházakban, mivel Nagy-Britanniában aznap már nyitva lesznek a boltok. Egyes becslések szerint a szombati kiskereskedelmi forgalom elérheti a 100 millió fontot, vagyis, a 31 milliárd forintot a szigetországban.

A korábbi évek számadatai figyelembe véve több mint négymilió főre számítanak, akik már december 25-én felcsatlakoznak az internetre kifejezetten azzal a szándékkal, hogy vegyenek maguknak valamit. Ez nagyjából megfelel az anglikán, katolikus, metodista vagy bármely egyéb misét látogató emberek számának. A Halfords áruház közleménye szerint tavaly karácsony napja az év harmadik legnagyobb forgalmát hozta az interneten.

Bár az egyházak vezetői teljes egyetértésben ítélték el, amiért a brit lakosság egy napot nem tud eltölteni vásárlás nélkül, a "józan ész" szava idén úgy látszik, erősebbnek bizonyul. A szigetországban ugyanis január elsejétől 17,5 százalékra emelkedik az áfa az eddigi 15 százalékról, emiatt sokan előrehozzák a nagy értékű vásárlásaikat és nem várják meg a hagyományos január végi leértékeléseket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?