-2 °C Budapest

Szenteste indulnak a legnagyobb leértékelések

2009. december 22. 14:02

Már december 24-én este megkezdődhet a brit online áruházakban a termékek karácsony utáni leértékelése, hogy egyet se veszítsenek el az áruházak az ünnepek utáni akciókat kereső vásárlókból.

Késhegyig menő harcra lehet számítani az interneten azokért a vásárlókért, akiknek még maradt egy kis pénze karácsony után. Sok kiskereskedő már karácsony este megkezdi az akciókat a neten, december 26-a, szombat pedig az év egyik legnagyobb forgalmú napjának számíthat a valódi áruházakban, mivel Nagy-Britanniában aznap már nyitva lesznek a boltok. Egyes becslések szerint a szombati kiskereskedelmi forgalom elérheti a 100 millió fontot, vagyis, a 31 milliárd forintot a szigetországban.

A korábbi évek számadatai figyelembe véve több mint négymilió főre számítanak, akik már december 25-én felcsatlakoznak az internetre kifejezetten azzal a szándékkal, hogy vegyenek maguknak valamit. Ez nagyjából megfelel az anglikán, katolikus, metodista vagy bármely egyéb misét látogató emberek számának. A Halfords áruház közleménye szerint tavaly karácsony napja az év harmadik legnagyobb forgalmát hozta az interneten.

Bár az egyházak vezetői teljes egyetértésben ítélték el, amiért a brit lakosság egy napot nem tud eltölteni vásárlás nélkül, a "józan ész" szava idén úgy látszik, erősebbnek bizonyul. A szigetországban ugyanis január elsejétől 17,5 százalékra emelkedik az áfa az eddigi 15 százalékról, emiatt sokan előrehozzák a nagy értékű vásárlásaikat és nem várják meg a hagyományos január végi leértékeléseket.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem