Százmilliókat költöttek percenként az utolsó vásárlók

2009. december 25. 14:02

Hatalmas tolongás volt a brit boltokban december 24-én, a mindent az utolsó pillanatra halasztók népes tábora számítások szerint egymillió fontot, vagyis csaknem háromszázmillió forintot hagyott ott a kasszáknál - percenként.

A becslések szerint 13 millióan vásároltak valamit az utolsó napon, ami a szigetország 61 milliós lakosságát figyelembe véve igen impozáns szám. A Sainsbury hitelkártya részlegének szakértői szerint az utolsó napokon 1,37 milliárd fontot költöttek a britek, ami a nyitvatartási időket figyelembe véve percenként 951 ezer fontot jelent - írta a Sun.

A briteket még a szokatlanul hideg és havas időjárás sem tudta megakadályozni a vásárlási őrület kiteljesedésében, a Sheffield melletti bevásárlóközpont parkolója nyitás után alig egy órával már félig tele volt, a forgalom pedig 38 százalékkal haladta meg a 2008-ast. A Waitrose üzleteiben a szokásos 12 millió fontos napi bevétel 38,7 millióra ugrott. A vásárlók elvittek 7,5 tonna hátszínt, 15 tonna rostélyost, 33 ezer báránycombot és 1,8 tonna chipolatát, vagyis vékony kolbászkát.

(A vásárlási roham a magyarokat is utolérte, legalábbis e sorok fordítója alig fért be 24-én a hozzá legközelebb eső nagyáruház parkolójába, a pénztáraknál pedig kígyóztak a sorok, bár a legtöbben csak néhány elfelejtett hozzávalót vásároltak a karácsonyi vacsorához.)

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem