2 °C Budapest

Százmilliókat költöttek percenként az utolsó vásárlók

2009. december 25. 14:02

Hatalmas tolongás volt a brit boltokban december 24-én, a mindent az utolsó pillanatra halasztók népes tábora számítások szerint egymillió fontot, vagyis csaknem háromszázmillió forintot hagyott ott a kasszáknál - percenként.

A becslések szerint 13 millióan vásároltak valamit az utolsó napon, ami a szigetország 61 milliós lakosságát figyelembe véve igen impozáns szám. A Sainsbury hitelkártya részlegének szakértői szerint az utolsó napokon 1,37 milliárd fontot költöttek a britek, ami a nyitvatartási időket figyelembe véve percenként 951 ezer fontot jelent - írta a Sun.

A briteket még a szokatlanul hideg és havas időjárás sem tudta megakadályozni a vásárlási őrület kiteljesedésében, a Sheffield melletti bevásárlóközpont parkolója nyitás után alig egy órával már félig tele volt, a forgalom pedig 38 százalékkal haladta meg a 2008-ast. A Waitrose üzleteiben a szokásos 12 millió fontos napi bevétel 38,7 millióra ugrott. A vásárlók elvittek 7,5 tonna hátszínt, 15 tonna rostélyost, 33 ezer báránycombot és 1,8 tonna chipolatát, vagyis vékony kolbászkát.

(A vásárlási roham a magyarokat is utolérte, legalábbis e sorok fordítója alig fért be 24-én a hozzá legközelebb eső nagyáruház parkolójába, a pénztáraknál pedig kígyóztak a sorok, bár a legtöbben csak néhány elfelejtett hozzávalót vásároltak a karácsonyi vacsorához.)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem