14 °C Budapest

Százmilliókat költöttek percenként az utolsó vásárlók

2009. december 25. 14:02

Hatalmas tolongás volt a brit boltokban december 24-én, a mindent az utolsó pillanatra halasztók népes tábora számítások szerint egymillió fontot, vagyis csaknem háromszázmillió forintot hagyott ott a kasszáknál - percenként.

A becslések szerint 13 millióan vásároltak valamit az utolsó napon, ami a szigetország 61 milliós lakosságát figyelembe véve igen impozáns szám. A Sainsbury hitelkártya részlegének szakértői szerint az utolsó napokon 1,37 milliárd fontot költöttek a britek, ami a nyitvatartási időket figyelembe véve percenként 951 ezer fontot jelent - írta a Sun.

A briteket még a szokatlanul hideg és havas időjárás sem tudta megakadályozni a vásárlási őrület kiteljesedésében, a Sheffield melletti bevásárlóközpont parkolója nyitás után alig egy órával már félig tele volt, a forgalom pedig 38 százalékkal haladta meg a 2008-ast. A Waitrose üzleteiben a szokásos 12 millió fontos napi bevétel 38,7 millióra ugrott. A vásárlók elvittek 7,5 tonna hátszínt, 15 tonna rostélyost, 33 ezer báránycombot és 1,8 tonna chipolatát, vagyis vékony kolbászkát.

(A vásárlási roham a magyarokat is utolérte, legalábbis e sorok fordítója alig fért be 24-én a hozzá legközelebb eső nagyáruház parkolójába, a pénztáraknál pedig kígyóztak a sorok, bár a legtöbben csak néhány elfelejtett hozzávalót vásároltak a karácsonyi vacsorához.)

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?