-1 °C Budapest

Holnap kezdődnek a leárazások! Hova érdemes menni?

2009. december 26. 09:02

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, a karácsony utáni első napon már beindulnak a leárazások. Elsősorban a ruházati üzleteket érdemes felkeresni már vasárnap, de például az IKEA is akciózik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva bátran kijelenthető, hogy vasárnap már beindulnak a karácsony utáni leárazások. A felgyorsult vásárlási szokásoknak köszönhetően a kereskedők már nem várnak januárig, hanem a két ünnep közötti időszak első napjától kezdve indítják az akciókat. Habár ez a nap most vasárnapra esik, a plázák (Budapesten és a vidéki nagyvárosokban egyaránt) nyitva lesznek, de a Váci utca nagyobb üzletei is várják a vevőket.

Nem tetszik az ajándék? Van megoldás!

A ruházati piac egyik legjelentősebb szereplője, az Inditex-csoport üzletei magyarországi megjelenésük óta élen járnak a karácsony utáni leértékelésekben. A lánchoz tartozó boltok, például a Zara, a Pull&Bear, a Bershka rendszerint a lehető leghamarabb kezdik el az akciókat, vélhetően nem lesz ez másként 2009-ben sem. Ezek az úgynevezett "fast fashion" ("gyors divat") üzletek a luxusgyártókhoz képest jelentősen olcsóbban kínálják termékeiket, amelyek mégis gyorsan igazodnak az aktuális divatirányzatokhoz. A cél, hogy a téli/karácsonyi kollekció minél hamarabb kipörögjön a kínálatból, átadva a helyet az újabb termékeknek. (A Váci utcai Zara vasárnap 11-től este 7-ig várja a vásárlókat).

Hasonló leértékelésekre lehet számítani a Springfield üzletekben is, de várhatóan már a nagyobb, szélesebb termékválasztékot kínáló ruházati boltok, mint például a C&A, a Van Graaf, vagy a Peek and Cloppenburg is beindítja az akció-rakétákat. Érdemes tehát felkerekedni vasárnap reggel a 20-60 százalékkal olcsóbb ruházati termékekre vágyóknak, de azoknak is, akik a szilveszteri bulira vennének egy-egy igényesebb ruhadarabot, kedvező áron.


Amíg az elektronikai üzletláncok rendszerint lassabban mozdulnak, és esetleg csak hetek múlva kezdenek komolyabb akciókba, a bútor-és lakberendezési piac egyik zászlóshajója már szintén holnaptól csábít kedvezményekkel. Az IKEA Téli Vásár nevű kampánya is december 27-én kezdődik. A projekt lényege, hogy az IKEA Family klubkártyával rendelkező vásárlók előnyt élveznek, és már reggel 7-kor bemehetnek az áruházba, így az elsők között válogathatnak a különleges ajánlatokból, ráadásul 10 forintért reggelizhetnek is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?