Vigyázz mit veszel: több ezer hamis online bolt üzemel!

2009. december 4. 13:32

Ezernél is több weboldalt záratott be a brit rendőrség a minap, melyek márkavédett termékek hamisítványait igyekeztek eredetiként eladni, és közben még a vevők bankkártya-adatait is kicsalták.


Hamis Ugg boots ázsiából

Az bezáratott oldalakon többek között Ugg csizmák, kozmetikai termékek, illetve Tiffany&Co ékszerek hamisítványait árulták. Az oldalak mögött álló szervezett csapat vélhetően több millió fontot keresett a vevők átverésével, akik sokszor még csak meg sem kapták a megrendelt terméket, ráadásul bankkártya adataikat is átadták a fizetés során.

Sajnos igen sokan dőltek be a már ránézésre is túl csalogató ajánlatnak, hiszen potom pénzért kínálták a márkás termékeket, év végi kiárusításra hivatkozva. A lebuktatott 1219 weboldal közül a többséget ázsiában jegyezték be, bár a domain alapján brit oldalnak tűntek, ráadásul az oldalon megadott elérhetőségek egyike sem volt valós.

A Consumer Direct nevű, kormányzati fogyasztóvédelmi szerv idén több mint 3000 panaszt kezelt hamis termékek online értékesítésével kapcsolatban. Sajnos a hatóságok általában tehetetlenek: a most bezárt több mint 1200 oldal közül ugyanis sok új néven ismét "életre kel". A fogyasztóknak kell tehát észnél lenniük, és alaposan tájékozódniuk, mielőtt bármit megvásárolnak az interneten.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?