8 °C Budapest

Vigyázz mit veszel: több ezer hamis online bolt üzemel!

2009. december 4. 13:32

Ezernél is több weboldalt záratott be a brit rendőrség a minap, melyek márkavédett termékek hamisítványait igyekeztek eredetiként eladni, és közben még a vevők bankkártya-adatait is kicsalták.


Hamis Ugg boots ázsiából

Az bezáratott oldalakon többek között Ugg csizmák, kozmetikai termékek, illetve Tiffany&Co ékszerek hamisítványait árulták. Az oldalak mögött álló szervezett csapat vélhetően több millió fontot keresett a vevők átverésével, akik sokszor még csak meg sem kapták a megrendelt terméket, ráadásul bankkártya adataikat is átadták a fizetés során.

Sajnos igen sokan dőltek be a már ránézésre is túl csalogató ajánlatnak, hiszen potom pénzért kínálták a márkás termékeket, év végi kiárusításra hivatkozva. A lebuktatott 1219 weboldal közül a többséget ázsiában jegyezték be, bár a domain alapján brit oldalnak tűntek, ráadásul az oldalon megadott elérhetőségek egyike sem volt valós.

A Consumer Direct nevű, kormányzati fogyasztóvédelmi szerv idén több mint 3000 panaszt kezelt hamis termékek online értékesítésével kapcsolatban. Sajnos a hatóságok általában tehetetlenek: a most bezárt több mint 1200 oldal közül ugyanis sok új néven ismét "életre kel". A fogyasztóknak kell tehát észnél lenniük, és alaposan tájékozódniuk, mielőtt bármit megvásárolnak az interneten.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem