Tömegével buktak le a gyenge hamisítványok

2009. december 3. 10:02

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai - a társhatóságok közreműködésével - razziát tartottak tegnap a Józsefvárosi piacon.

Az ellenőrzés eredményeként az egyik konténerben mintegy 13 ezer darab különféle hamisított játékot, ruházati kiegészítőt, illetve jogellenesen forgalomba hozott DVD-t, CD-t találtak a járőrök.

Szintén a tegnapi napon a Vám- és Pénzügyőrség járőreinek akciója során Rajkai közelében egy kamion akadt fenn az ellenőrzésen. A Szlovéniából érkező, kínai feladótól származó konténerben a vámokmányok szerint több, mint 20 tonnányi különféle árut szállított a szlovén járművezető. A konténer teljes átvizsgálása során a vámokmányokon nem szereplő áruk kerültek elő. A pénzügyőrök közel 64 ezer darab különféle mobil telefon tartozékot, öngyújtót, iránytűt, és ébresztőórát találtak, melyek az előzetes szakértői vélemény alapján igen gyenge hamisítványok.

A vámhatóság a két esetben az összesen 61 millió forint értékű hamis termékeket lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény, szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett, illetve csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem