25 °C Budapest

Magyar boltba magyar bóvlit: a szánkót is hamisítják

Pénzcentrum
2009. december 3. 09:02

Országszerte átfogó ellenőrzésekre készülnek a hatóságok karácsony előtt annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb hamis termék kerüljön a fa alá és az ünnepi asztalra -írja a Napi Gazdaság.

A nagyobb értékű termékek között is egyre több hamisat találni és ezek már nem vásárokon és piacokon, hanem szaküzletekben bukkantak fel. A közelmúltban például szakértők bevonásával derítették ki, hogy az egyik dunántúli kerékpárüzletben forgalmazott bicikli nem a nagynevű gyártó terméke, hanem közönséges hamisítvány. Lakossági bejelentésre az ellenőrök találtak rossz minőségű, ám márkavédjeggyel ellátott szánkót, síruhát, bukósisakot és fűnyírót is olyan üzletekben, amelyek papíron kizárólag kiváló minőségű márkás termékeket forgalmaznak.

A kistelepülések alkalmi piacain és a házaló árusoknál is egyre több hamis árucikk, elsősorban ruhanemű és cipő bukkan fel. Míg korábban túlsúlyban voltak a külföldről, elsősorban a Távol-Keletről behozott hamis termékek - főként ruházati cikkek -, az utóbbi időben a piacokon és butikokban egyre több hazai gyártásút fedeztek fel az ellenőrök. Egy közelmúltban végzett szombathelyi ellenőrzésen arra derült fény, hogy több kiskereskedő olyan általa gyártatott műanyaggöngyölegben forgalmaz különböző élelmiszereket - például zsírt és tepertőt -, amellyel azt a látszatot kelti, hogy az áru neves hazai cég terméke.

Arra is van példa, hogy a válság miatt megrendelés nélkül maradó ruhaipari, illetve műanyagüzem bóvligyártásra áll át, állítólag nem is megy rosszul az üzlet.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22