24 °C Budapest

Magyar boltba magyar bóvlit: a szánkót is hamisítják

Pénzcentrum
2009. december 3. 09:02

Országszerte átfogó ellenőrzésekre készülnek a hatóságok karácsony előtt annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb hamis termék kerüljön a fa alá és az ünnepi asztalra -írja a Napi Gazdaság.

A nagyobb értékű termékek között is egyre több hamisat találni és ezek már nem vásárokon és piacokon, hanem szaküzletekben bukkantak fel. A közelmúltban például szakértők bevonásával derítették ki, hogy az egyik dunántúli kerékpárüzletben forgalmazott bicikli nem a nagynevű gyártó terméke, hanem közönséges hamisítvány. Lakossági bejelentésre az ellenőrök találtak rossz minőségű, ám márkavédjeggyel ellátott szánkót, síruhát, bukósisakot és fűnyírót is olyan üzletekben, amelyek papíron kizárólag kiváló minőségű márkás termékeket forgalmaznak.

A kistelepülések alkalmi piacain és a házaló árusoknál is egyre több hamis árucikk, elsősorban ruhanemű és cipő bukkan fel. Míg korábban túlsúlyban voltak a külföldről, elsősorban a Távol-Keletről behozott hamis termékek - főként ruházati cikkek -, az utóbbi időben a piacokon és butikokban egyre több hazai gyártásút fedeztek fel az ellenőrök. Egy közelmúltban végzett szombathelyi ellenőrzésen arra derült fény, hogy több kiskereskedő olyan általa gyártatott műanyaggöngyölegben forgalmaz különböző élelmiszereket - például zsírt és tepertőt -, amellyel azt a látszatot kelti, hogy az áru neves hazai cég terméke.

Arra is van példa, hogy a válság miatt megrendelés nélkül maradó ruhaipari, illetve műanyagüzem bóvligyártásra áll át, állítólag nem is megy rosszul az üzlet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?