Magyar boltba magyar bóvlit: a szánkót is hamisítják

Pénzcentrum
2009. december 3. 09:02

Országszerte átfogó ellenőrzésekre készülnek a hatóságok karácsony előtt annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb hamis termék kerüljön a fa alá és az ünnepi asztalra -írja a Napi Gazdaság.

A nagyobb értékű termékek között is egyre több hamisat találni és ezek már nem vásárokon és piacokon, hanem szaküzletekben bukkantak fel. A közelmúltban például szakértők bevonásával derítették ki, hogy az egyik dunántúli kerékpárüzletben forgalmazott bicikli nem a nagynevű gyártó terméke, hanem közönséges hamisítvány. Lakossági bejelentésre az ellenőrök találtak rossz minőségű, ám márkavédjeggyel ellátott szánkót, síruhát, bukósisakot és fűnyírót is olyan üzletekben, amelyek papíron kizárólag kiváló minőségű márkás termékeket forgalmaznak.

A kistelepülések alkalmi piacain és a házaló árusoknál is egyre több hamis árucikk, elsősorban ruhanemű és cipő bukkan fel. Míg korábban túlsúlyban voltak a külföldről, elsősorban a Távol-Keletről behozott hamis termékek - főként ruházati cikkek -, az utóbbi időben a piacokon és butikokban egyre több hazai gyártásút fedeztek fel az ellenőrök. Egy közelmúltban végzett szombathelyi ellenőrzésen arra derült fény, hogy több kiskereskedő olyan általa gyártatott műanyaggöngyölegben forgalmaz különböző élelmiszereket - például zsírt és tepertőt -, amellyel azt a látszatot kelti, hogy az áru neves hazai cég terméke.

Arra is van példa, hogy a válság miatt megrendelés nélkül maradó ruhaipari, illetve műanyagüzem bóvligyártásra áll át, állítólag nem is megy rosszul az üzlet.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem