16 °C Budapest

Félmilliárdos bírságot kapott az eBay: nem csak a hamisítványok miatt

2009. december 1. 15:02

1,7 millió euróra (467 millió forint) bírságolta a párizsi bíróság az eBay-t, amiért megszegett egy korábbi intézkedést, miszerint nem forgalmazhatnak az oldalon LouisViutton termékeket.

A bírság kiszabására azért került sor, mert a korábbi bírósági rendelkezésnek nem tett eleget az online aukicós cég: továbbra is forgalmaznak az oldalon LouisVuitton, Moet Hennessy, Givenchy és Christian Dior termékeket.

A 2008-as tilalom óta több mint 1300 esetben sértették meg a rendelkezést, ennyi alkalommal akadt a bíróság fent említett márkájú parfüm-hirdetésekre.

A LouisVuitton (LVHM) a korábbi döntést győzelemként könyvelte el, a cég ugyanis kizárólagos joggal dönti el, hogy mely kereskedők forgalmazhatják termékeit. Ezzel a szelektív értékesítési módszerrel garantálják ugyanis a termékek eredetiségét, és persze a márka exkluzivitását is.

Tavaly már egyszer pert nyert az LVMH az eBay ellen, melyben 30 millió fontot róttak ki bírságként a károk enyhítésére. Eredetileg csak a hamisított LVMH termékek ellen lépett fel a bíróság, később azonban, preventív jelleggel kiszélesítették a rendelkezés hatályát, így semmilyen LVMH márkájú terméket nem forgalmazhattak az oldalon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze az eBay fellebbezet a döntés ellen, mivel aránytalannak ítélte a döntést, és piackorlátozónak, hiszen megakadályozza a fogyasztókat, hogy eredeti árucikkeket online forgalmazzanak.

A francia divatcég korábban a Google ellen is pert indított a kulcsszavas hirdetési rendszere miatt, melyben olyan szavakat is értékesített, mint a "Louis Vuitton fakes" (Louis Vuitton hamisítványok) vagy "Louis Vuitton replicas" (Louis Vuitton másolatok), mellyel megsértette a cég védjegyéhez fűződő jogait.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?