0 °C Budapest

Durva vádak: mit követett el a multi alkalmazottja?

2009. december 3. 15:32

Másolásvédelmet kiiktató szoftver értékesítésének gyanújával vették őrizetbe a japán hatóságok a Toshiba egyik alkalmazottját. A program segítségével korlátlan másolat készíthető a digitálisan sugárzott televízió műsorokról -írja a hamisitasellen.hu.

A hatályos japán szerzői jogi jogszabályok tiltják a digitálisan sugárzott televízió műsorok másolását és értékesítését. Az előírások szerint a digitális adás rögzítésére képes hardware eszközökkel maximum 10 másolat készíthető egy-egy műsorról, a hardware gyártók így kötelesek a megfelelő korlátozásokat beépíteni a készülékekbe.

A Toshiba a digitális jogkezelésre vonatkozóan fejlesztette ki a "Dubbing 10" elnevezésű másoláskorlátozó alkalmazást. A cég alkalmazottja ennek a programnak a kiiktatására alkalmas, és így korlátlan másolat készítését lehetővé tevő szoftverrel kereskedett. A japán hatóságok szerint a férfi elsőként egy egyetemi hallgatónak, 650 jenért (USD 7,5) adta el a szoftvert az interneten keresztül, aki további 240 személynek értékesítette azt. A gyanúsított az első üzlet után további, több mint 700 főnek értékesítette a szoftvert, amellyel közel félmillió jent keresett (USD 6000).

A kérdéses program származása egyelőre még ismeretlen. A hatóságok közleménye szerint a gyanúsított tagadja, hogy ő készítette volna.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem