Durva vádak: mit követett el a multi alkalmazottja?

2009. december 3. 15:32

Másolásvédelmet kiiktató szoftver értékesítésének gyanújával vették őrizetbe a japán hatóságok a Toshiba egyik alkalmazottját. A program segítségével korlátlan másolat készíthető a digitálisan sugárzott televízió műsorokról -írja a hamisitasellen.hu.

A hatályos japán szerzői jogi jogszabályok tiltják a digitálisan sugárzott televízió műsorok másolását és értékesítését. Az előírások szerint a digitális adás rögzítésére képes hardware eszközökkel maximum 10 másolat készíthető egy-egy műsorról, a hardware gyártók így kötelesek a megfelelő korlátozásokat beépíteni a készülékekbe.

A Toshiba a digitális jogkezelésre vonatkozóan fejlesztette ki a "Dubbing 10" elnevezésű másoláskorlátozó alkalmazást. A cég alkalmazottja ennek a programnak a kiiktatására alkalmas, és így korlátlan másolat készítését lehetővé tevő szoftverrel kereskedett. A japán hatóságok szerint a férfi elsőként egy egyetemi hallgatónak, 650 jenért (USD 7,5) adta el a szoftvert az interneten keresztül, aki további 240 személynek értékesítette azt. A gyanúsított az első üzlet után további, több mint 700 főnek értékesítette a szoftvert, amellyel közel félmillió jent keresett (USD 6000).

A kérdéses program származása egyelőre még ismeretlen. A hatóságok közleménye szerint a gyanúsított tagadja, hogy ő készítette volna.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?