Címke: toshiba (20 cikk)

Pénzcentrum/MTI | 2010. október 5. 12:02

Karácsonyra jön az olcsó 3D TV

A japán cégóriás, a Toshiba, idén decemberben az ágazatban jelenlévők közül elsőként dobja piacra a szemüveg nélkül is nézhető háromdimenziós televízióit - közölte az MTI. A 3D-és élményt egy integrált képrendszer bevezetése teszi lehetővé. A japán fővárosban tegnap a közönség is megcsodálhatta az új készülékeket.

MTI | 2010. augusztus 26. 17:02

Ilyen még csak lesz: 3D tévé másképp!

A Sony Corp. felvette a versenyt a Toshiba Corp. vállalattal, és olyan háromdimenziós televízió technológián dolgozik, amelynél a látvány élvezetéhez már nem szükséges speciális szemüveget viselni.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 5. 10:32

Átverés: Toshiba laptop helyett fadarab a dobozokban

Két férfit vettek őrizetbe az amerikai hatóságok, akik gondosan becsomagolt fadarabokat próbáltak Toshiba laptopként eladni a gyanútlan vevőknek. A hatóságok információi szerint senki nem dőlt be a trükknek.

Pénzcentrum | 2010. május 20. 11:02

Lebukott a Samsung: 40 milliárdos büntetés!

Az Európai Bizottság 331 millió euróra, vagyis mintegy 91 milliárd forintra büntette azt a tíz memóriagyártót - köztük a Samsungot és a Toshibát - akik évekkel ezelőtt árkartellt hoztak létre a DRAM-árak összehangolt manipulációja érdekében.

Pénzcentrum | 2009. december 3. 15:32

Durva vádak: mit követett el a multi alkalmazottja?

Másolásvédelmet kiiktató szoftver értékesítésének gyanújával vették őrizetbe a japán hatóságok a Toshiba egyik alkalmazottját. A program segítségével korlátlan másolat készíthető a digitálisan sugárzott televízió műsorokról.

Pénzcentrum | 2009. november 18. 11:02

Laptopot karácsonyra? Itt a megbízhatósági lista!

Egy friss felmérés szerint az Asus és a Toshiba által gyártott laptopoknál mutatkozik a legritkábban üzemzavar. A felmérés a Square Trade, a világ legnagyobb garanciális ügyintézéssel foglalkozó vállalatának adatain alapszik.

Pénzcentrum | 2009. október 16. 16:02

Európába jönne a japán cégóriás

A háztartási elektronikai cikkeket gyártó Panasonic Európában, vagy Indiában is beindítaná a gyártást, mivel a hazai piacon már nem remélnek további növekedést.

Pénzcentrum | 2009. május 19. 17:32

A 10 legnagyobb tech-bukta - Gondoltad volna?

Miközben áradozunk a technika legújabb vívmányairól és az internet legújabb fejlesztéseiről, hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról, akik valaha csillogó sztárként indultak, ám végül sosem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Pénzcentrum | 2009. március 10. 18:30

Hogyan válasszunk notebookot?

A legfontosabb kérdés, hogy mire is használjuk, de az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyi pénzünk van a notebookra.

Pénzcentrum | 2009. január 30. 14:00

Kisemmizett dolgozók: a Honda megduplázta a válság-vakációt!

A vállalat 89 %-os profitzuhanásának hírére két hónappal meghosszabbították a korábban elrendelt kényszerszünetet az autógyár európai fellegvárában. A swindoni üzem 4 ezer dolgozója az első két hónapra teljes alapbért kap, a második etapra csak annak 60 %-át tudják kifizetni.

Pénzcentrum | 2008. november 28. 05:38

Vérlázító lehúzás: még karácsony előtt kiborult a bili!

Meglehetősen durva üzleti modell alapján működő cég ellen vonulnak az utcára a politikusokból, egyházi szereplőkből és civilekből álló tüntetők New York-ban. A célkeresztben lévő Rent-A-Center nevéből adódóan műszaki cikkek bérbeadásával foglalkozik, melyen több száz százalékos hasznot húz egy jogi kiskapu miatt.

Pénzcentrum | 2008. október 31. 09:30

Tűzveszély az irodában: 100 ezer számítógépet kell kicserélni!

A Sony bejelentette, hogy számításai szerint mintegy százezer tűzveszélyes akkumulátorral felszerelt számítógép és laptop került forgalomba. A cég elrendelte a hibás alkatrészek cseréjét, de a munkát megnehezíti, hogy az érintett gépek harmada az Egyesült Államokban, kétharmada pedig a világ számos egyéb országában került értékesítésre.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 5. 09:30

Égésveszélyes laptopok - a Tied köztük van?

Elég kellemetlen lépésre kényszerült a japán Sony, ugyanis világszerte közel 440 ezer darab notebook visszahívását rendelte el (tegyük hozzá, önkéntesen), mivel azok egy hiba miatt könnyen túlmelegedhetnek, s így akár égési sérüléseket is okozhatnak a felhasználónak.

Pénzcentrum | 2008. március 28. 11:00

Top 50: hová tünt Bill Gates?

Egy piackutató cég 12 ezer üzleti vezetőt kérdezett meg a top 100 márkanév összeállítását megelőzően. Az eredmények azt mutatják, hogy az elmúlt négy évben csökkent a Microsoft márkanév ereje, a cég iránt visszaesett az amerikai üzleti felhasználók bizalma. A Microsoft 2004-ben érte el a legjobb eredményt, akkor a 12. helyen végeztek, a jelenlegi pozíciójuk negatív rekord, mindössze az 59.-ek a listán.

Pénzcentrum | 2008. január 8. 16:00

Küzdelem az életben maradásért - mit lépnek a tévések?

A hatalmas verseny közepette a HDTV-gyártók egyre érdekesebb újításokba hajszolják egymást, legalábbis a hétfőn megkezdődött Nemzetközi Fogyasztói Elektronikai Kiállítás erről tanúskodik. Nézzük, milyen újdonságokkal nehezítik meg számunkra a gyártók a készülékválasztást!

Pénzcentrum | 2007. november 19. 11:15

Újra robog az MKB Hozam Expressz

Megjelent az MKB Alapkezelő új MKB Hozam Expressz 4 Tőkevédett Származtatott Alapja, amely november 19-től január 11-ig jegyezhető. A népszerű MKB Hozam Expressz alapok legújabb tagja- elődeihez hasonlóan - tőkevédettt, azaz a részvénypiac esetleges visszaesése esetén is visszakapják tőkéjüket a befektetők. A maximum 3 éves futamidejű alap részvénykosara 12 távol-keleti részvényből áll.

Pénzcentrum | 2007. október 10. 15:28

Másodszor is ismétel az MKB, jön a Hozam Expressz 3.

A Hozam Expressz Alapok nagy sikerére való tekintettel az MKB Bank útnak indítja Hozam Expressz 3. Tőkevédett Származtatott Alapját, így újabb egyedülálló lehetőséget kínál a pénzüket befektetni szándékozóknak. A zárt végű, tőkevédelmet biztosító, maximum 3 éves futamidejű alap európai, amerikai, japán és hong-kongi részvénybefektetések növekedéséből biztosít részesedést. A Hozam Expressz 3. október 8-tól november 16-ig jegyezhető az MKB Bank teljes fiókhálózatában.

Pénzcentrum | 2006. november 20. 06:50

A játék folytatódik! Gazdag lesz az idei karácsony...

A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel a vártnál hamarabb, még az idei évben elindulhat a Pénzcentrum.hu családi kassza szimulációs játékának újabb felvonása, melynek létrejöttéhez a CIB Bank nyújtott támogatást. A játék ezúttal november 20-tól december 15-ig tart, így a legsikeresebb és legszerencsésebb játékosok a karácsonyfa alá tehetik értékes nyereményeiket, melyekben ezúttal sem lesz hiány!