7 °C Budapest

Átverés: majdnem megkopasztották az ismert humoristát

2009. december 1. 14:02

Csalók próbáltak visszaélni a világhírű TV-sztár, Ricky Gervais adataival. Az angol humorista fényképe szerepelt ugyanis abban a hamis útlevélben, amellyel a csalók 200 ezer fontot próbáltak levenni a sztár bankszámlájáról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szövevényes csalási ügyet több banki alkalmazott hathatós közreműködésével próbálták megvalósítani. A csalók 200 ezer font (60 millió forint) értékben szerettek volna aranyat vásárolni, Ricky Gervais bankszámlájának segítségével.

A hamis útlevélhez az Office sorozat sztárjának fotóját használták, amit egy DVD-borítóról vágtak ki. A bank szakemberei észrevették a csalási kísérletet, és figyelmeztették Gervais-t, illetve engedélyt kértek tőle ahhoz, hogy a rendőrséget is bevonják az ügybe.

 

Fotó: images.fanpop.com


A humorista annyit fűzött az esethez, hogy rejtély számára, miért gondolhatta bárki is, hogy az ő bankszámlájával trükközhet. A rendőrség szerint ugyanakkor általában halott emberek adataival próbálnak meg hasonló módon visszaélni, viszonylag ritka, hogy a csalók világszerte ismert hírességek adataival próbálkozzanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?