Átverés: majdnem megkopasztották az ismert humoristát

2009. december 1. 14:02

Csalók próbáltak visszaélni a világhírű TV-sztár, Ricky Gervais adataival. Az angol humorista fényképe szerepelt ugyanis abban a hamis útlevélben, amellyel a csalók 200 ezer fontot próbáltak levenni a sztár bankszámlájáról.

A szövevényes csalási ügyet több banki alkalmazott hathatós közreműködésével próbálták megvalósítani. A csalók 200 ezer font (60 millió forint) értékben szerettek volna aranyat vásárolni, Ricky Gervais bankszámlájának segítségével.

A hamis útlevélhez az Office sorozat sztárjának fotóját használták, amit egy DVD-borítóról vágtak ki. A bank szakemberei észrevették a csalási kísérletet, és figyelmeztették Gervais-t, illetve engedélyt kértek tőle ahhoz, hogy a rendőrséget is bevonják az ügybe.

 

Fotó: images.fanpop.com


A humorista annyit fűzött az esethez, hogy rejtély számára, miért gondolhatta bárki is, hogy az ő bankszámlájával trükközhet. A rendőrség szerint ugyanakkor általában halott emberek adataival próbálnak meg hasonló módon visszaélni, viszonylag ritka, hogy a csalók világszerte ismert hírességek adataival próbálkozzanak.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?