6 °C Budapest

Elképesztő fotók: így repülünk évek múlva

2009. szeptember 21. 16:58

A légitársaságok és a repülőgépgyártó cégek mindent megtesznek a légi közlekedés rendkívül magas -és egyre növekvő- költségeinek csökkentéséért. A árcsökkentés egyik módja, hogy a jelenleginél jóval több utast szállítanak a gépeken.

Ha valaki nem szereti a tömegközlekedést, a metrókocsik vagy a buszok kialakítását, az könnyen lehet, hogy nem fogja kedvelni a jövő repülőgépeit sem. A Design Q nevű brit cég ugyanis olyan repülőgép-utastereket alkotott, melyekkel a jelenleginél sokkal több utas szállítható.

 

Fotó: dailymail.co.uk


A fenti speciális ülésekhez hasonlóak már jelenleg is használatosak a katonai személyszállító repülőkön, de könnyen lehet, hogy hamarosan a polgári légiközlekedésben is találkozhatunk majd velük. Azt a dizájnerek is elismerik, hogy nem a legszerencsésebb egymással szembe ültetni az utasokat, azonban úgy gondolják, hogy az olcsóbb jegyárakkal ez a "kényelmetlenség" is elviselhetőbb lesz.

Ezzel a megoldással 50 százalékkal növelhető az utasok száma, és 30 százalékkal csökkenthető az egy főre eső költség. A legnagyobb hátránya, hogy 2 órás utazás után már meglehetősen kényelmetlenek az ülések.

 

Fotó: dailymail.co.uk


Az álló utazásra kifejlesztett "álló ülések" segítségével pedig még több helyet lehetne megtakarítani. Amint a képen is látszik, ezeknél a megoldásoknál is a legfontosabb a biztonság, hogy az utas a biztonsági övekkel megfelelően legyen rögzítve, így elkerülhető a sérülés egy esetleges rázkódás esetén.

Néhány hónapja a Ryanair fapados légitársaság helyezte kilátásba, hogy a jövőben hasonló megoldásokkal csökkentheti tovább a légi utazás költségeit, de úgy tudni, más társaságok is gondolkoznak ilyen fejlesztéseken -elsősorban a rövidebb utakon.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30