19 °C Budapest

Elképesztő luxus: a milliárdos csaló hatalmas vagyona

2009. szeptember 9. 11:02

Elárverezik Bearnie Madoff értéktárgyait. Minden idők legnagyobb csalója hatalmas vagyont halmozott fel az évek alatt.

A bomba tavaly év végén robbant: decemberben letartóztatták Bernard Madoffot, a Nasdaq korábbi vezérigazgatói tisztségét is betöltő 70 éves üzletembert, a vádak szerint ugyanis piramisjáték elvére épülő, befektetési csalássorozatot követett el, melynek következtében 50 milliárd(!) dolláros kárt okozott.

Manhattani lakás, tengerparti nyaraló, jacht és luxusautók: a hihetetlen méretű csalássorozatból felépített luxusélet nem ismert határokat.
Kalapács alatt a világ legnagyobb csalójának nyaralója

Fotó: guardian.co.uk


A hatóságok most elárverezik Madoff vagyontárgyait. Öt luxusautókra lehet licitálni, például egy veterán Aston Martin sportkocsira, melynek becsült értéke 237 ezer dollár.

Kalapács alá kerül a Leopard Bull nevű jacht, mely 8,5 millió dollárt ér. A sztárcsaló ruhatárát, bútorait, lakberendezési tárgyait, műkincseit sem tarthatja meg: ezek a tárgyak összesen akár 10 millió dollárt is érhetnek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: 3.bp.blogspot.com


A legérdekesebb, hogy Madoff vásárolt 100 órányi repülést egy magánrepülőgépek bérbeadásával foglalkozó cégnél: az árverésen ez 1 millió dollárért is elkelhet.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55