17 °C Budapest

Új találmány mentheti meg a repülőket a bombáktól

2009. szeptember 8. 13:02

Könnyen lehet, hogy hamarosan lazulnak a repülőgépre történő felszállás jelenlegi szigorú szabályai. Angol szakértők ugyanis már tesztelik azokat a szkennereket, melyek átvilágíthatják a folyadékot tartalmazó flakonokat.

Angliai kutatók olyan szkennereket tesztelnek, melyekkel kinyitás nélkül átvizsgálható a különböző üvegek és műanyag flakonok tartalma. A készülék ráadásul meglehetősen gyors: néhány másodperc alatt végez az ellenőrzéssel.

Szakemberek szerint így könnyen és hatékonyan átvizsgálhatják az utasok táskájában található folyékony anyagokat, melyeket ezért ismét felvihetünk majd a repülőgépre. Azonban még bizonyosan több évnek kell eltelnie ahhoz, hogy ezek a készülékek valóban megjelenhessenek a repülőtereken.

A fedélzetre kézipoggyászban felvihető folyadékok mennyiségét 2006 augusztusában korlátozták le 100 milliliterre, miután terroristák fel akartak robbantani több brit tengerentúli járatot. Az ügyben letartóztatott arab származású férfiakat azzal vádolták, hogy hét, alig néhány órás időtávon belül induló járatot akartak felrobbantani az óceán fölött, folyékony bombával.

Ez volt minden idők legösszetettebb brit terrorterve, ami ha megvalósul, emberéletek ezreit követelhette volna. Tegnap a letartóztatottak közül hármat bűnösnek talált egy londoni bíróság.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?